Takip Et

SON DAKİKA

"AK Partili siyasetçiler hakkında neden işlem yapılmadı?"

5 Ekim 2016, Çarşamba 14:06

     


CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu.

Soru önergesinde, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Gülen cemaatinin talimatları doğrultusunda Ergenekon, Balyoz gibi uydurma davalar açarak yüzlerce askerin mağdur edildiğini buna sebebiyet veren savcıların, bu faaliyetleri sebebiyle tutuklandıklarını veya suçlu olarak arandıklarını öne süren Baydar, "Bahsi geçen uydurma davaların açılması sebebiyle AK Parti’nin önde gelen siyasetçileri ve bakanları da o dönem medya organlarına verdikleri demeçlerde savcılara methiyeler düzerek davalara sahip çıkmışlardı. Bu bağlamda; Ergenekon ve Balyoz gibi davaları açmaları sebebiyle savcılar cezalandırılırken onlara açıkça destek sunan AK Partili siyasetçiler hakkında neden henüz işlem yapılmamıştır?" diye sordu.

- DİYANETİN ANA OKULU PROJESİNİ MECLİS'E TAŞIDI

Öte yandan Baydar, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle ayrı bir soru önergesi verdi.

AK Parti iktidarında yaşanan gericileştirme operasyonunun en kilit kurumlarından biri olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, şimdi de anaokulu açacağının belirtildiğini öne süren Baydar,5 Ekim Çarşamba günü resmi açılışı yapılacak olan okula ilişkin, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin’in yaptığı açıklamada belirtilenlere göre: ,açılacak bu okullara, Diyanet İşleri Başkanlığı ile gerçekleştirdikleri proje kapsamında öğrenci kabul edileceğini, yine okulun, Diyanet İşleri Başkanlığı kampüsünde yer alacağını söyledi.

Açıklamada, bu okulların amacının "Manevi değerlerle donanmış nesiller kazandırmak" olduğunun belirtildiğine dikkat çeken Baydar ayrıca; Diyanet’in, Kur'an kursu öğrencilerini, Halk Eğitim merkezlerinden alacakları “okul öncesi eğitim sertifikası” koşuluyla “Kur’an Kursları Öğretim Programı Okul Öncesi Öğreticisi” olarak atayacağı, Dini Bilgiler ve Kuran-ı Kerim başlıklarıyla iki bölümden oluşacak eğitimlerde, Allah’ın varlığı, peygamber sevgisi gibi konuların yanı sıra, Kur'an okumanın da öğretileceğinin edinilen bilgiler arasında olduğuna vurgu yaparak, şu soruları yöneltti:

"Bu bağlamda Diyanet hangi ihtiyaç doğrultusunda böyle bir projeyi gerçekleştirme gereği duymuştur? Manevi değerler sadece dini eğitimle mi edinilir, dini eğitim almamış bireylerin maneviyattan yoksun oldukları inancı, hangi bilimsel veriler ışığında zuhur etmiştir? Henüz oyun çağında olan, soyut ve somut düşünce yetileri gelişmemiş anasınıfı öğrencilerine, din eğitimi vermek, çocuğun zihinsel gelişimi açısından ne gibi sorunlar yaratacağı bilinmekte midir? 4-6 yaş arası hassas ve önemli bir dönemde, çocuklarımızın eğitimi, Eğitim Fakültesinden mezun olmamış, pedagojik formasyon almamış, tek meziyetleri kuran okuyabilmek olan kişilere mi emanet ediliyor? Böyle bir eğitim anlayışının, laik ve bilimsel eğitim sisteminde yeri var mıdır?" (SUAT DENİZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler