Takip Et

SON DAKİKA

Başkan Yıldırımkaya ateş püskürdü

5 Temmuz 2017, Çarşamba 14:34

     


Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, kendilerine engel oldukları gerekçesiyle, Aydın eski Valisi Ömer Faruk Koçak başta olmak üzere AK Partili siyasetçiler ile bakanlık görevlilerine ateş püskürdü. Başkan Yıldırımkaya, "Ben böyle siyaset görmedim" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

                                                      

Sultanhisar Belediye Meclisi Temmuz ayı oturumunun görüşüldüğü toplantı, Başkan Osman Yıldırımkaya başkanlığında yapıldı. Toplantıda 8 gündem maddesi görüşülürken, tüm meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı.

 

Gündem maddeleri arasında yer alan Atça Mahallesi girişinde Sultanhisar Belediyesi tarafından yaptırılan kır düğün salonunun kira bedeli görüşüldü. Düğün salonunun günlük kullanım bedeli bin lira olarak oy birliğiyle kabul edildi. Toplantı sonunda temenni bölümünde gerçekleştirilen dilek ve temenni bölümünde CHP'li Başkan Yıldırımkaya, AK Parti ilçe teşkilatı başta olmak üzere çok sayıda kişiye ateş püskürdü. Muhalefet partisi oldukları için kendilerine engel olunduğunu dile getiren Yıldırımkaya, "Ben böyle siyaset görmedim" dedi. Sultanhisar Belediyesi eski AK Partili Başkanı Ertegün Ünal döneminde yapılan hatalar nedeniyle kendilerinin de hata yaptırılmaya çalışıldığını ifade eden Başkan Yıldırımkaya, "Eski Başkan Ünal'a aslında dava açmamız gerekiyor. İlçede bulunan futbol sahasının yerini ipotek karşılığında Gençlik ve Spor Bakanlığına 500 bin lira karşılığında devretmiş. Bu ipoteği kaldırmamız gerekiyor. Bakanlıktan da 'Başkan sizden faiz almayacağız, istediğin gibi ödeyebilirsin' diye bizimle dalga geçiyorlar" dedi.

 

Sultanhisar'ın köyden mahalleye dönüşen yerleşkelerinde futbol sahası bulunmadığı için gençlerin diğer ilçelere giderek sabah ezanı saatlerine kadar halı sahalarda sıra gelmesini beklediklerini söyleyen Osman Yıldırımkaya, "Gençlik Spor Bakanlığı Bakanlığı'na 3 kez gittik. Her nedense her gittiğimizde görüşemeden geri döndük. Sebebi de biz CHP'li belediye olmamız. Malgaçemir Mahalle Muhtarlığı okul yapımı için kendilerine ait alanı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devretmiş. Uzun süre hiç bir çalışma yapılmayınca eski Milli Eğitim Müdürü'ne gidip, bu alanı geri istemiş. Giden Müdür Pervin Töre, kendisine bu alanı ne yapacaksın? diye sorunca, 'Özlem Çerçioğlu ve Osman Yıldırımkaya düğün salonu ve çok amaçlı salon yapacak' diye yanıtlamış. Töre'nin cevabı ise 'Onlara prim mi yaptıralım' olmuş. Ey müdür sen AK Parti İl Başkanı mısın. Siyaset yapmak istiyorsan istifa edersin, sonra siyaset arenasında boy ölçüşürüz" diye konuştu.

 

Merkez Valiliğine atanan Ömer Faruk Koçak başta olmak üzere, eski İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk ve AK Parti Sultanhisar İlçe Teşkilatı'nın kendilerine engel olunduğunu ifade eden Başkan Yıldırımkaya'ya, MHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Özer, "Siyasetin doğasında bunun olduğunu sizde biliyorsunuz. Sizin yerinizde başka partiden biri olsaydı, sizde aynısını yaparsınız" diye karşılık verdi. Başkan Yıldırımkaya, yapılanların kendine değil Sultanhisar halkına olduğunu söyledi. Toplantı, tüm maddelerin görüşülmesinin ardından tamamlandı. (ERDAL AYDIN)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler