Takip Et

SON DAKİKA

“Siyasi riski üstleniyorum”

5 Ocak 2017, Perşembe 09:11

     


İncirliova Belediye Meclisi, 2017 yılının ilk toplantısını Belediye Başkanı Gürşat Kale Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Başkan Kale'nin, zabıta personelinin fazla çalışma ücretinin geçen yılki ücretle aynı olması yönünde görüş bildirmesi üzerine CHP’li Meclis Üyesi Fevzi Kuş, az miktarda olsa zam yapılmasını istedi. Başkan Kale, ekonomik sıkıntılarının olduğunu belirterek, “Siyasi riski üstleniyorum” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İncirliova Belediye Meclisi üyeleri, belediye toplantı salonunda 5 ana, 3 de ek gündem maddesini görüşerek karara bağladı. Toplantıya mazeretleri gereği CHP’li Efsun Yıldız ile AK Parti’li Münevver Aksoy katılmadı. 2016 yılında olduğu gibi meclisin her ayın ilk çarşamba günü saat 14.00’te toplanması kararı alındı. Denetim komisyonuna gizli oyla üye seçimi yapılarak yeni üyeler belirlendi. Bu kapsamda Veysel Gün (MHP), Mustafa Başçı (MHP), Hüseyin Erkan (MHP), Hüseyin Çaçamer (AK Parti) ve Zeki Morgül (CHP) denetim komisyonuna seçildi.

“TAVANDAN ÜCRET ÖDEYECEK BİR İLÇE DEĞİLİZ”

Yeni yıla girilmesinden dolayı 2017 yılı için zabıta hizmetlerinde fiilen çalışan personele verilecek ek mesai ücreti konusu meclise getirildi. Belediye Başkanı Kale, zabıta personeline verilecek ücretin yeni yılda tavan fiyat üzerinden yapılmaması gerektiği yönünde görüşünü belirterek, “İçinde bulunduğumuz ekonomik şartlardan dolayı bu konuda artış yapmadan geçen yıl uyguladığımız aynı ücreti sürdürülmesi görüşündeyiz” dedi. Bunun üzerine CHP’li Meclis Üyesi Fevzi Kuş, ücretin az da olsa artırılması yönünde görüş bildirdi. Başkan Kale, “Ben bu siyasi riski üstleniyorum. Maaşlar otomatik olarak düzenlenecek. Bu, maaşın dışında ekstra fazla çalışma ücretidir. Geçen yıl biz bunu tavan ücretten ödedik. Tavandan ücret ödeyecek bir ilçe değiliz. Mevcut durumumuzu muhafaza ederek tedbirimizi almak zorundayız” dedi. Gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

MUHTARLARA 20 LİRA ZAM

İncirliova Belediyesi tarafından İncirliova’daki 28 mahalle muhtarına telefon, internet, elektrik gibi bazı ihtiyaçlarını karşılamaları konusunda her ay verilen 130 lira destek 20 lira artırıldı. 2017 yılı itibariyle İncirliova’daki mahalle muhtarları, İncirliova Belediyesi’nden 150 lira destek alacak.

MECLİS TATİL YAPMAYACAK

İncirliova Belediye Meclisi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tatil yapmayacak. Bu konuda alınan karar, oy birliğiyle kabul edildi. (GÖKHAN DÜZYOL)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler