Takip Et

SON DAKİKA

Meclis bitti, tartışma başladı

5 Ocak 2017, Perşembe 20:51

     


İncirliova Belediye Meclisi'nin ocak ayı meclis toplantısının ardından gündeme gelen Acarlar'daki taşınmazlar konusu Belediye Başkanı Gürşat Kale ile AK Parti arasında gerginliğe yol açtı.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İncirliova Belediye Meclisi toplantısı, gündemdeki konuların görüşülerek karara bağlanmasıyla gerçekleştirildi. Ancak meclis üyeleri dağılmadan Büyükşehir Yasası'ndan dolayı kapanan Acarlar Belde Belediyesi’nden İncirliova Belediyesi’ne devredilen 74 parseldeki taşınmazların gündeme getirilmesi, tartışmalara yol açtı.

“VATANDAŞA YAPILACAK HİZMET ENGELLENİYOR”

Belediye Başkanı Gürşat Kale, “Büyükşehir Yasası'ndan dolayı Acarlar Belde Belediyesi’ndeki bazı taşınmazların İncirliova Belediyesi’ne devri ve 18’inci Madde uygulamasıyla Hazine yerlerinin vatandaşlara devredilmesi ve bunların satılmasıyla alakalı bazı spekülasyonlar ortaya atıldı. Spekülasyonları ortaya atanlar bir şey öğrenmek istiyorsa bize sorabilirler. Belediyenin kıt kaynaklarıyla bir miktar paramızı bu araziler üzerindeki icra takiplerini durdurmak için SGK’ya ödedik. Vatandaşların bazıları bu iş için para ödenmemesinin daha doğru olacağını, bunların daha sonra halledilebileceğini belirtirken AK Parti'lilerin kendilerine böyle yönlendirmelerinin olduğu söylemleri aldık. Hükümet, bu vatandaşlara bu arazileri ücretsiz, herhangi bir bedel olmadan verecekse gereken düzenlemeyi yapsın. Biz buna mani olmayız. Biz, işlerimizi bize tanınan kanun çerçevesinde yapıyoruz. Onların grup temsilcisinin de içinde olduğu 'takdir kıymet komisyonu' marifetiyle değerleri belirlendi. Siyasi polemik yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Burada vatandaşa yapılacak hizmet engelleniyor. Kişisel husumet yaratmaya dönük birtakım gayretler oluşturma durumunda değiliz” dedi.

“BELEDİYE YÖNETİMİNDEN DEDİKODU DEĞİL, HİZMET BEKLİYORUZ”

İncirliova Belediye Meclisi Üyesi, AK Parti'li Hüseyin Çaçamer'in, konuyu AK Parti İlçe Başkanı Kazım Günaydın’a taşıması üzerine Başkan Günaydın, bazı açıklamalarda bulundu ve şöyle dedi: “Ocak ayı meclis toplantısı sonrasında Acarlar Mahallesi’ndeki 74 ayrı parselde bulunan ve satışı taktir komisyonu tarafından belirlenen taşınmazlar konusunda vatandaşların yanında ‘Ödemeyin, satamazlar’ dediğim konusu gündeme gelmiştir. Bununla ilgili herhangi açıklama ve ‘Ödemeyin, satamazlar’ diye konuşmam olmamıştır. Belediye Başkanı, meclis toplantısında kulaktan dolma, yalan ve mesnetsiz duyumlarla AK Parti'li meclis üyemiz Hüseyin Çaçamer’in uyarılarına rağmen ısrarla ‘Sizin başkan ödemeyin, satamazlar ve alamazlar demiş’ diyerek, orada olmadığım halde yanlış şekilde suçlamaya çalışmıştır. Bu sözleri ispat etmeyen müfteridir. Sayın başkan! Biz AK Parti’nin siyasi ahlak değerleri ve aldığımız terbiye gereği, neyi, nerede, nasıl, konuşacağımızı ve davranacağımızı iyi biliriz. Topluma mal olmuş insanlar olarak, yalan yanlış haberleri meclis gündemine getirmek şık değildir. Biz ve İncirliovalı hemşerilerimiz, mecliste, ‘İncirliova’mıza ne gibi planlama yapar, projeler üretiriz de ilçemizi kalkındırır, marka şehir haline getiririz’ diye fikir yürütüp tartışmalıyız. Biz ve halkımız, belediye yönetiminden dedikodu değil, hizmet beklemektedir. AK Parti olarak tabi ki yanlışların karşısında olacağız ve takipçisiyiz.” (GÖKHAN DÜZYOL)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler