Takip Et

SON DAKİKA

DSP Aydın teşkilatı karıştı

5 Ocak 2017, Perşembe 13:20

     


DSP Efeler İlçe Başkanı Kamil Süren, DSP Aydın İl Başkanı Mehmet Işık ile Efeler ilçe eski başkanı Levent Turan'ın kendisi hakkında cumhuriyet savcılığına yaptıkları suç duyurusuna karşı basın açıklaması yaptı.

Süren açıklamasında, ''2000 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli olduktan sonra çok sevdiğim ve saygı duyduğum, dürüst lider ve devlet adamı, rahmetli Bülent Ecevit’in genel başkanlığını yaptığı DSP'ye kayıt oldum. O günden bugüne kadar da partimde bana verilen her görevi layıkıyla yapma gayreti gösterdim'' dedi.

2002 yılı ve devamında Aydın Merkez İlçe yönetiminde sayman olarak çalıştığını anımsatan Süren, 2006 yılında özel nedenlerle taşındığı Sakarya'nın Serdivan ilçesinde Demokratik Sol Parti Kurucu İlçe Başkanı olarak görev yaptığını, daha sonra yapılan kongrede de seçilmiş ilçe başkanı olduğunu anlattı.

''DSP'de görev alınmaz ve seçilmez, verilir ve yapılır" diyen Süren, şunları kaydetti:

"Bu prensiple bugüne kadar verilen görevleri layıkıyla ifa ettiğim gibi Efeler'de ihtiyaç duyulduğundan Genel Başkanımız Önder Aksakal'ın talimatlarıyla ve Sayın İl Başkanı Mehmet Işık’ın görevlendirilmesiyle DSP Efeler ilçe başkanı olarak görevi teslim aldım. Bana görev verilmeden önce de Sayın İl Başkanı Mehmet Işık ,eski ilçe başkanı Levent Turan'ın yazılı olarak istifasını almıştır. Levent Turan’ın istifa dilekçesi DSP İl Başkanı Mehmet Işık’ın kişisel bürosu olarak kullandığı Işıklı’daki iş yerinde tarafımdan dosyalanmıştır. Sayın Mehmet Işık, şahsım hakkında, Efeler ilçe başkanı olmadığımı ve partiyle hiçbir ilgimin olmadığını beyan ederken, il başkanlığı olarak İncirliova İlçe Başkanı Sürmeli Çakal ve Efeler ilçe başkanı olarak şahsım dahil sayın valimize yaptığımız ziyaretimizi unuttu mu? DSP il başkanı olarak görev yapan Sayın Mehmet Işık üç yıldır görev yaptığı sürede, kişisel olarak kiraladığı daireyi, partimizin bürosu olarak kullanmaktadır. Ancak kiraladığı günden bugüne kadar üç yıldır söz konusu dairenin kirasını ödemediğinden icralık olmuş ve büro halen icra müdürlüğü tarafından mal sahibine yediemin olarak teslim edildiğinden büroya girememekteyiz ve siyasi faaliyetimizi yürütememekteyiz. Partimizin kayıtları, değerli evrak ve mühürleri yedieminde olduğundan resmi faaliyetlerimizi yürütememekteyiz. Sayın İl Başkanı Mehmet Işık'ın şahsım hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunması nedeniyle 04 Ocak 2017 tarihinde Efeler Polis Karakolu'nun daveti üzerine verdiğim ifademde DSP Efeler ilçe başkanı olarak görevlendirme yazılarını ve diğer ilgili evrakları delil olarak sundum. DSP Genel Başkanlığı tarafından verilen görevi halen yürütmekteyim ve görevimin başındayım. Kendisini DSP Efeler ilçe başkanı olarak tanıtarak şahsıma yönelik asılsız suç duyurusunda bulunan Levent Turan'ın Efeler ilçe başkanı olarak kesinlikle hiçbir yetkisi yoktur ve görevinden İl Başkanı Mehmet Işık tarafından istifa sebebiyle alınmıştır."

''SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM''

Süren, şahsına yönelik mesnetsiz açıklamaları sonucu, yalancı konumuna düşürerek itibarını zedelemeleri ve partiye zarar vermeleri nedeniyle Mehmet Işık ve Levent Turan hakkında suç duyurusunda bulunacağı belirterek, "Sayın Mehmet Işık'ın bugün itibariyle DSP Genel Başkanlığı'nca il başkanlığından alındığı ve partiden ihracı istemiyle DSP Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiği partimizin genel merkezinden bildirilmiştir. Bu sebeple Sayın Mehmet Işık’ın il başkanı olarak yapacağı tüm basın açıklamaları dahil, tüm partisel faaliyetleri, yetkisizliği nedeniyle suç oluşturacaktır. Demokratik Sol Parti, dürüst bir partidir ve inşallah en kısa zamanda partimize ve halkımıza layık, dürüst bir il başkanımızın görevi teslim almasıyla Aydın ilimizdeki siyasi faaliyetlerimize Atatürk İlkeleri, rahmetli kurucumuz Bülent Ecevit’in gösterdiği dürüst ve temiz siyasi çizgide devam edeceğiz" dedi. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler