Takip Et

SON DAKİKA

“CHP’de gençlerin onuruyla oynanmış ve korkutulmuşlardır”

4 Aralık 2019, Çarşamba 10:46

     


CHP’de yarım asır siyaset yaptığını dile getiren Cavit Yenipazarlı, partisinin delege seçimlerinde gençlerin onuruyla oynandığını ve iş tehdidiyle korkutulduğu iddia ederek “Parti içi demokrasinin partimize yerleştiği günleri görmek umuduyla çok sevdiğim, ömrümü verdiğim partimden üzülerek istifa ediyorum” dedi.

Nazilli’de partisinin birçok kademesinde görev aldığını ifade eden ve yapılan delege seçimleri sonrasında istifa eden Cavit Yenipazarlı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı uyarıların Aydın’da dikkate alınmadığını savundu.

CHP Aydın İl Başkanlığı ile partinin ilgili organlarına istifa dilekçesini sunduğunu belirten Yenipazarlı, dilekçesini sosyal medya hesabında da paylaştı. O dilekçede ise şu ifadeler yer aldı:

“50 yıllık siyasi hayatım; emekçi halkın ekonomik demokratik haklarını savunmak, Atatürk’ün devrimlerini, Cumhuriyet ilkelerini korumak ve kollamak için verdiğim mücadeleler ile geçti.50 yıl boyunca hiçbir siyasi iktidara boyun eğmeden, ekonomik ve siyasi çıkar beklentisi olmadan gelecek nesillere onurlu bir gelecek bırakmak için mücadele ettim. Bu siyasi mücadelenin son otuz yılını SHP de başlayıp CHP de devam ettirerek sürdürdüm.1994 ve 1999 yerel seçimlerinde kontenjandan meclis üyesi adayı olarak katıldığımız seçimlerde en son 3500 oy almıştık. O süreçten sonra partimde ilçe yöneticiliği, il yöneticiliği, ilçe başkanlığı ve Belediye Başkan aday adaylığı gibi partinin her kademesinde görev alarak, partimizi bugün 40.000 oy alan bir güç haline getirdik.

Bu süreç içinde parti içi demokrasinin geliştirilmesi, partimizin kitleler ile buluşması için siyasi mücadelenin her yöntemini denedik. Cumhurbaşkanlığı referandum sürecinde Belediye Başkanlarımızın olduğu ilçelerde hayır oyları yüzde 62 iken Belediye Başkanımızın olmadığı Nazilli’de yüzde 68 gibi hayır oyu alınmasını başardık. 2019 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti ile yapılacak ittifakın CHP çatısı altında olması adayın CHP den olması için çalışma yaptığımız için de Ali Deveci başkanlığındaki ilçe yönetimi görevden alınarak bir kayyum heyeti atanmıştır. Serkan Sevim başkanlığındaki kayyum heyeti bu partinin geçmişinde emek sarf etmemiş, hiçbir örgüt toplantısına katılmamış, son otuz yılda ki hiçbir seçim çalışmasına katılmamış, partinin düzenlediği miting ve yürüyüşlerinde yer almamış, sadece eş, dost, akrabalarının iş ve aş taleplerine cevap verebilme beklentisi içinde olanlardan oluşan bir yönetim oluşturmuştur. Doğaldır ki bu amaçlarla oluşturulan bir yönetimin eleştirilere tahammülü yoktur. Kendisi gibi düşünmeyenlere ya da kendi değirmenlerine su taşımayanlara partide hayat hakkı tanımamaktadırlar. O nedenle delege seçimlerinde Genel Başkanımızın talimatlarına rağmen Belediye Başkanları örgütün iç işlerine karışmayın diye uyarmasına rağmen; Belediye Başkanları, Belediye başkan Yardımcıları, İl Başkanı ve Yöneticileri, Milletvekilleri ve Danışmanları örgütlü bir şekilde delege seçimlerine müdahil olmuşlardır. Yeni kayıt edilen gençlik iş ve aş tehditleri ile yada iş ve aş verme rüşvetiyle gençlerin onuruyla oynanmış ve korkutulmuşlardır. Bu durumda daha fazla tehdit altında kalmalarını önlemek, partililerimizin onurlarının kirletilmesini, partideki ötekileştirmeyi önlemek için arkadaşlarımız delege seçimlerinden çekilmişlerdir. Ancak atanmış İlçe Başkanı yarıştan çekilen arkadaşları kast ederek “işgal kuvvetleri gibi yakıp yıkarak gittiler” diyerek suçlaması, arkadaşlarımızı “düşman kuvvetler” yerine koyması affedilecek bir söylem değildir. Bu suçlama ömrünü bu partiye vermiş insanlara bu partinin başarısı için, iktidar olması için ter akıtanlara yapılmış en büyük hakarettir. Hatta küfür etmekten daha büyük hakarettir. Üyeleri için bu ifadeleri kullanan İlçe Başkanı’nı partiden ihraç etmek için disipline vermeyeceksin ama İl Başkanı’nı “koltuk değneği” olmakla suçladığım için benim ihracımı isteyeceksiniz öylemi? Üyelerine bu kadar ağır hakaretlerin yapıldığı, ancak kendilerine gelen en ufak eleştirilere bile tahammül edilmediği bir parti de siyaset yapma ortamı kalmamıştır. O nedenle parti içi demokrasinin partimize yerleştiği günleri görmek umuduyla çok sevdiğim, ömrümü verdiğim partimden üzülerek istifa ediyorum. Gereğinin yapılmasını rica ederim.” (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler