Takip Et

SON DAKİKA

İnci: OHAL’le tek parti iktidarına döndük

4 Ekim 2016, Salı 09:21

     


CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Olağanüstü Hal’in (OHAL) 90 gün daha uzatılmasını eleştirerek, “Biz ülkenin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ve Olağanüstü Hal’le (OHAL) yönetilmesini istemiyoruz. Şu anda resmen tek parti dönemi var” dedi.

OHAL kararının 90 gün uzatılmasına, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci tepki gösterdi. İnci, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz’daki kalkışması bahane edilerek tek parti iktidarı kurulduğunu savundu.

İnci sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz ülkenin KHK ve OHAL’le yönetilmesini istemiyoruz. Bir kalkışmayı gerekçe gösterip ülkeyi demokratikleşmeden uzaklaştırıyorlar. Şu anda tek parti dönemi var resmen. Meclis by pass edilmiş durumda. Aydın gibi illerde, özellikle batı illerinde böyle bir kalkışma yok. Hayat gayet normal devam ediyor. OHAL’in esnafa, çiftçiye, iş adamına yansıması var. Getirisi ve götürüsünü hesap etmek gerekiyor.”

"SİYASİ SORUMLULAR HESAP VERSİN"

AK Parti’nin iktidara gelmesiyle birlikte, son 14 yıldır terörün tırmandığını savunan İnci, vatandaşın değil, siyasi sorumluların hesap vermesini istedi. İnci şu ifadeleri kullandı:

“AKP iktidara geldi, 14 yıldır her türlü terör tırmandı. Ülkede OHAL var. Bu OHAL’i, çiftçi Mehmet efendi, esnaf Hasan efendi, memur Ali efendi getirmedi. OHAL olan bir ülke durumuna bu iktidar getirdi. Bunun da hesabını vermesi lazım. Biz CHP olarak OHAL’i onaylamıyoruz. Terörle mücadelede sonuna kadar hükümeti destekliyoruz, zaten yanlarında da yer aldık. Ama 90 gün daha mağduriyet devam etmesin. Yani bilinen biliniyordur. Yine gözaltına alacaksan al, duruşmaya çıkartacaksan çıkar. Ama cadı avına dönmesin. Bunun siyasi sorumlusu kim? Siyasal hesaplaşması olmadı daha bunun. Bunu da yapmadıktan sonra inandırıcılığı olmaz. Siyasi ayağı olmadan bu insanları, bu kurumlara nasıl yerleştirdiler?” (NACİ ERİŞ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler