Takip Et

SON DAKİKA

15 Temmuz Demokrasi Kavşağı hizmete açıldı

4 Ekim 2016, Salı 00:01

     


Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi yatırımlarından olan 15 Temmuz Demokrasi Kavşağı törenle hizmete açıldı. 15 Temmuz Demokrasi Kavşağı'ndan ilk geçişi vatandaşların coşkulu alkışları arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu kendi kullandığı makam arabasıyla yaptı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Şehrin sanayi ve istihdam merkezi olan Astim Organize Sanayi Bölgesi'nde yaşanan trafik yoğunluğunu en alt seviyeye indirecek köprülü kavşak, binlerce aracın geçişine kolaylık sağlayacağı gibi ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’ni de daha aktif hale getirecek.

Büyükşehir Belediye Başkan Çerçioğlu, sevgi seline tutulduğu açılış öncesi yaptığı konuşmada, kavşağın Aydınlılara hayırlı olmasını diledi.
Başkan Çerçioğlu, “Zemin suyunun yüksekliği ile yaptığımız mücadele sonucu açılışımızda 2 ay gibi bir gecikme yaşadık. Ancak biliyorsunuz sıkıntı çekmeden refaha erişilmiyor. Sabırlarınız için tekrar teşekkür ediyorum. Aydın için canla, başla çalışıyoruz. Meyve veren ağacı her zaman birileri taşlar. Bu kişiler, bu kavşak için “garabet” dediler. Takdiri size Aydınlılara bırakıyorum, bu kavşak bir garabet midir, yoksa bir eser, Aydın’a bir hizmet midir. ? Yine başka bir zatı muhterem bu kavşağın çökeceğini söylemiş. Üzerinde durduğumuz kavşak 1200 adet fore kazık üstünde yükseliyor. Bu kavşağın çökeceğini söyleyen Sayın milletvekiline ben de diyorum ki; Korkuyorsan bu kavşaktan geçme” dedi.

"DAR ZİHNİYETLE MÜCADELE EDİYORUZ"

Merhum Başbakan Adnan Menderes’e de 1950’li yıllarda Aydın-Denizli yolunun yapımında yersiz eleştirilerin yapıldığını kaydeden Başkan Çerçioğlu, “66 yıl sonra bu kafa aynı kafadır.Biz Aydın'da bu kafa ve bu zihniyetle mücadele ediyoruz.Bu kafa, vizyonu dar, Aydın’ın 20-30 sene sonrasını göremeyen siyasetçi kafasıdır. Bu zihniyet sahiplerine şu soruyu soruyorum. Neden Aydın’dan Buharkent’e kadar otoban yok. Neden doğu Aydın'ı cezalandırıyorsunuz. Anladık ki Aydın'a yatırım yapma niyetiniz yok, bari yatırım yapana, çalışana engel olmayın. Üzerinde bulunduğumuz kavşak, Aydın'ın en büyük organize sanayi bölgesi Astim’i ulusal karayolu ağına bağlıyor .Sabah işine giden 5 bin emekçimiz bu kavşaktan geçecek. Buradaki fabrikalarımızdan çıkan ürünler, dünyanın dört bir yanına bu kavşak üzerinden sevkıyat yapılacak. Bu kavşak Astim’e prestiji kazandıracak.”
Konuşmaların ardından kavşak açılışı, okunan duanın ardından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan , Hüseyin Yıldız, Metin Lütfi Baydar, Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, belediye başkanları, sivil toplum örgütü başkanları ve muhtarlar tarafından kurdele kesilerek gerçekleşti.
Açılışın ardından ilk köprülü kavşaktan geçişi başkan Çerçioğlu, bizzat kendi kullandığı makam aracıyla yaptı. 

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler