Takip Et

/>

SON DAKİKA

Süleyman Soylu, Aydın’da CHP’den meclis üyesi seçildi

4 Nisan 2024, Perşembe 10:54

     


Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun adaşı, Aydın’ın İncirliova İlçesinde CHP’den belediye meclis üyesi seçildi.

31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimler sonrası belediye meclis üyeleri de kesinleşmeye başladı. İncirliova’da AK Partili mevcut Belediye Başkanı Aytekin Kaya ile CHP’nin adayı Osman Gökmen arasında büyük çekişmeye sahne olan seçimi, Başkan Kaya 276 oy farkıyla kazanmıştı. İlçede CHP’nin meclis belediye üyesi adayları AK Parti’den daha fazla oy aldığı için CHP, kontenjan adaylarını da soktuğu mecliste çoğunluğu elde etti. İncirliova Belediye Meclisi’nde CHP’den 14, AK Parti’den 11 üye görev yapacak. CHP’den seçilen meclis üyeleri arasında, Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun adaşı da var.

İncirliova’nın yerel seçimler öncesi İYİ Parti’den AK Parti’ye geçen mevcut Belediye Başkanı Aytekin Kaya, 15 bin 82 oyla tekrar belediye başkanı seçildi. En yakın rakibi CHP’nin adayı Osman Gökmen ise 14 bin 806 oy aldı. Başkanlık seçiminin aksine CHP’nin belediye meclis üyesi adayları, AK Parti’den daha yüksek oy aldı. Böylelikle CHP’nin kontenjan adayları Derya Oktay, Serkan Güvenç ve Mehmet Çelebi de İncirliova Belediye Meclis Üyesi oldu.

CHP’nin listesinden seçilen diğer belediye meclis üyeleri de; Mehmet Güler, Yiğit Menderes, Ömer Akdağ, Gökmen Dağtekin, Süleyman Soylu, Bediha Gümel Karasu, Ömer Tozlu, Mustafa Aytekin, Akın Tuna, Alparslan Darcan ve Aygül Özçelik’ten oluştu.

Cumhur İttifakı’nın AK Parti listesinden belediye meclis üyesi adayı gösterdiği Metin Korucu, Polat Tanrıkulu, Fatih Subaşı, Mustafa Karayiğit, Hüdai Gönülaçar, İsmail İşlekkol, Tekin Çelik, Murat Karabacak, Levent Güleçyüz, Yılmaz Çevik ve Cezmi Kaplan da önümüzdeki dönem İncirliova Belediye Meclisi’nde görev yapacak. (MEHMET AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler