Takip Et

SON DAKİKA

Şahin: Her şeyi belediyeden beklememek lazım

4 Nisan 2020, Cumartesi 11:50

     


CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, koronavirüs nedeniyle esnafın zor günler geçirdiğini ifade ederken, "Virüs sıkıntısı daha uzun bir süre devam edecek olursa eğer vay esnafımızın haline" dedi.

 

CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, esnafın kirasını, sosyal güvenlik primlerini, vergi borçlarını, kredi borçlarını, personel ücretlerini nasıl ödeyeceğini kara kara düşünmeye başladığını belirterek, "Koronavirüsün önlenmesi amacıyla yayınlanan genelge ile işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnafımız ne yapacağını, ilerde nasıl sorunlarla karşı karşıya kalacağını kara kara düşünürken, kendisine kimin sahip çıkacağını beklemektedir. Tüm Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınından zarar görmemek için toplum olarak önlem alma konusunda topyekün hassasiyetimizi ortaya koymaya çalışıyoruz. Virüsten dolayı toplumun bir çok kesimi şimdiden olumsuz etkilenmeye başladı bile. En başta da esnafımızın durumu zora girdi. Esnafımız kirasını, sosyal güvenlik primlerini, vergi borçlarını, kredi borçlarını, personel ücretlerini nasıl ödeyeceğini kara kara düşünürken, kepenk kapatırken asıl önemlisi bu zor günlerde esnafımızın halinin ne olacağıdır. Virüs sıkıntısı daha uzun bir süre devam edecek olursa eğer vay esnafımızın haline" dedi.

 

"HER ŞEYİ BELEDİYEDEN BEKLEMEMEK LAZIM"

CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, ayrıca Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar'ı bu konuda çalışma yapmaya davet ederken, "Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar maalesef ne bir açıklama nede çalışma yapmaktadır. Çine Sanayi Sitesine dışarıdan yabancıların gelip gittiğinden dolayı tehlike yarattığı ve giriş çıkışlarda insanların ısı kontrolünün Çine Belediyesi tarafından yapılmasını talep etmiş. Ülkemizdeki koronavirüsün yayılmaması kapsamında alınan önlem ve çalışmalar, Çine Belediyesi tarafından ilçemizde titizlikle ve kesintisiz olarak yapılmaktadır. Bu çalışmalar da İlçe Kaymakamımızın önderliğinde oluşturulan VEFA grubunun karar verdiği şekilde, İçişleri Bakanlığının yollamış olduğu genelgeler doğrultusunda yapılmaktadır. Belediyemiz, Çine’nin her noktasında da bu çalışmaları yapabilecek durumdadır. Her şeyi belediyeden beklememek lazım. Esnaf odasına kayıtlı bir çok sanayi esnafımız odaya aidat ödemektedir. Esnaf Odası olarak alırsın iki ısı tabancası sanayi girişindeki güvenlik görevlisi arkadaşlara verirsin, onlarda giriş çıkışlarda ısı kontrolleri yaparlar. Esnaf Odası Başkanlığı sıfatı da işi üstünden atmak yerine çözüm üreten esnaf dostu olarak tarihe geçer. Asıl önemlisi bu zor günlerde esnafımızın halinin ne olacağıdır. Bu konuda biran evvel çareler bulmak, esnafın sesi olmak ve sesini duyurmak esnaf odası başkanının görevidir. Yoksa iş işten geçtikten, esnaf iflas ettikten sonra konuşmanın da bir inandırıcılığı kalmaz" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler