Takip Et

SON DAKİKA

Ünlü, Karataş’ı iddialarını ıspatlamaya, aksi halde istifaya davet etti

4 Ocak 2017, Çarşamba 14:50

     


AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Didim Belediyesi’nin çalışmaları ile CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş’ın 2016 yılının son haftasında yaptığı değerlendirme toplantısındaki açıklamalarını eleştirdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Ünlü, “Didim Cumhuriyet Başsavcılığı'nı göreve çağırıyorum. Tamamen bilgisayar ortamında gerçekleşen sıralama neticesinde kredi kullanmaya hak kazanan işletmelerle ilgili bir müdahalem oldu ise hakkımda irtikap ve görevi kötüye kullanmaktan dava açılsın. Bizi bu şekilde kamuoyu önünde töhmet altında bırakan açıklamaları yapan CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş’ı, iddialarını kanıtlayamazsa istifaya davet ediyorum” dedi.

CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş’ın 2016 yılını değerlendirirken, FETÖ, Suriye Dış Politikası ve AK Parti Didim İlçe Teşkilatı’na yönelik sorularına ilişkin bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirten AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, Gökmen Karataş’ın değerlendirmesi ile ilgili ve Didim Belediyesi’nin 2.5 Yıl adlı kitapçığındaki Didim’i ve üretilen hizmetleri kamuoyuyla paylaşmak istediklerini söyledi. Ünlü, “2.5 yıl içinde yapılan icraatlar kitapçığına baktığımızda, mezarlık yenilenmiş, Akköy Ortaokulu'na kütüphane açılmış, festivaller yapılmış, sünnet şöleni yapılmış, sivrisinekle mücadele edilmiş ve Cumhuriyet Bayramı kutlanmış. Üzülerek belirtiyoruz ki bu faaliyetler başarı olarak listelenmiş. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin belediyesinin üstün başarı göstererek, Cumhuriyet Bayramı’nı kutlaması ve hizmet olarak hizmet tanıtım kitapçığında Didim halkıyla paylaşması düşündürücüdür” dedi.

3 PLAJ MAVİ BAYRAĞI KAYBETTİ

Avam projesi hazırlanan ve meclis askı süresi bitmeyen 3. Koy Amfi Tiyatro projesinin 2.5 yıllık başarı kitapçığına icraat olarak konulduğunu ifade eden Cenk Ünlü, şöyle konuştu: “Ne yazık ki inşaatının yapımı daha önceki dönemlerde başlayan Akbük’teki ve Didim Cumhuriyet Mahallesi’ndeki kültür merkezleri, 1 lira yatırım yapılmadan mezbelelik olarak kaderine bırakılmıştır. Aynı şekilde bir başka sosyal ve kültürel olan projesi daha Avam Projesi ortada yokken, sadece imar plan değişikliği gösterilerek hizmet yapılmış gibi sunulmaktadır. Didim Belediyesi’nin çevre ödülü alması, bizi son derece mutlu etmiştir. Ancak 2016 yılı içinde Fevzipaşa, Akbük Fransız Tatil Köyü mevkisi ve Tarhan Otel önü olmak üzere 3 plajımız çevre kirliliği nedeniyle mavi bayrağını kaybetmiştir.”

Ünlü, Orman Kampı’nın Didim Belediyesi tarafından kiralandığında ihya edileceğini sevinerek öğrendiklerini ancak somut yatırımların ve geri dönüşlerin kamuoyuyla paylaşılmasını ve ne kadar kar ettiğinin ilan edilmesini beklediklerini söyledi. Temizlik işlerinin özelleştirilmesini takdir ettiklerini ancak modern belediyecilik ve şeffaf siyaset anlayışı gereği, bu özelleştirme neticesinde Didim Belediyesi’nin ne kadar kar ettiğinin açıklanmasını isteyen Cenk Ünlü, şunları söyledi: “Geçmiş yıllara bakarak temizlik hizmetlerine yaptığı harcama azalmış mıdır? Yoksa aynı personel maliyetiyle devam edip belediyenin temizlik işleri harcamaları katlanmış mıdır? Didim Belediyesi’nin yaptığı güzel şeyleri de belirtmek boynumuzun borcu ve düzeyli siyasetin gereğidir. Örneğin Didim Yalı Caddesi projesi gerçekten yerindedir. Didim’e kazandırılan parklar olan 15 Temmuz Parkı, Zübeyde Hanım Parkı gibi yeşil alan çalışmalarını destekliyoruz ve artmasını talep ediyoruz. Didim’de yapılan sıcak asfalt çalışmalarını ve parke taşı döşemeye hizmetlerinin artarak devamını bekliyoruz. Ancak şunu da belirtmek isteriz ki, Batıköy, Balat, Akköy, Akyeniköy, Yalıköy ve Denizköy muhtarlıkları 2014 yılından önce merkezi hükumetin desteği olan KÖYDES projeleriyle tüm köy yollarını yapmıştır. Ancak ilçemiz maalesef halen parke taşsız, asfaltsız sokaklar ve yollarla doludur.”

"GÜN, TARTIŞMA GÜNÜ DEĞİLDİR"

AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş’ın 2016 yılının son haftasındaki açıklamalarının Didim siyasetini aşağıya çektiğini, ülkede bu kadar kan akarken insanları ayrıştıran, kimseye faydası olmayacak tartışmalara ve polemiklere sebebiyet verdiğini, bu açıklamalara üzülerek cevap vermek zorunda olduklarını kaydetti. Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Karataş, ülkemizin terörle, IŞİD ve FETÖ ile mücadele ettiği bu günlerde AK Parti’yi Esed ve FETÖ ile eleştirmektedir. Maalesef Suriye’de sivil insanlar bombalanıp öldürülürken CHP yöneticilerinin Esed yönetimine ziyarete gittiğini hatırlatmak isteriz. AK Parti Hükumeti, Suriye’de sivil insanların ölümünü engellemek için Rusya ve İran ile masaya oturup, Halep’in tahliyesini ve ateşkesini sağlamıştır. Ayrıca Esed’i ziyaret eden CHP yöneticilerini 17-25 Aralık sonrası, 7 Haziran seçimleri öncesi FETÖ’nün organize ettiği Amerika’daki think-thank kuruluşlarına ve STK’lara ziyaretleri manidardır. Bugün bunları tartışmanın günü değildir. Her ne kadar AK Parti Didim İlçe Teşkilatı icraat makamı olmayıp hesap verme sorumluluğumuz olmasa da iktidar partisinin Didim temsilcisi olarak ulaşabildiğimiz bilgiler çerçevesinde CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş’ın sorularına cevap vereceğiz.”

"DİDİM'E GENEL BÜTÇEDEN 95 MİLYON PARA GELDİ"

Ünlü, “Didim’de yaklaşık 44 milyon gelir vergisi, 9.5 milyon kurumlar vergisi, 10 milyon motorlu taşıtlar ve 14 milyon KDV toplanmıştır. Bu rakamlardan 3 milyon KDV iadesi, mahsubu yapıldığı yönünde bilgi toplayabildim. Buna karşılık 1050 civarı devlet memurunun istihdam edildiği Didim’e genel bütçeden yaklaşık 95 milyon para gelmiştir. Tarımsal desteklemelerle 9 milyon TL çiftçilere para ödenmiştir. Milli Eğitim alanında İmam Hatip İlkokulu/Ortaokulu pansiyonu ve Cumhuriyet İlkokulu’na toplam 13 milyon lira yatırım yapılmıştır. Toplam hesap edildiğinde Didim’den toplanılan para Didim’e yetmemektedir. Genel bütçeden para ilave gelmektedir. Bunun yanında Didim Belediyesi’nin ödemediği vergi ve sigorta yükleri hesaplandığında, çok daha ağır bir tablo karşımıza çıkacaktır. Ancak bu tartışmayı doğru bulmamaktayız” ifadesini kullandı.

"CHP İLÇE BAŞKANI, İDDİALARINI ISPATLASIN"

CHP Didim İlçe Örgütü’nün faizsiz KOSGEB kredisi ile ilgili şahsını ve teşkilatı için töhmet altında bırakan bir soru sorduğunu hatırlatan Cenk Ünlü, şunları kaydetti: “Ben ve ortak olduğum şirketler, ailemden 4 kişi ve ilçe yönetiminde meclis üyelerinden pek çok kişi müracaat etmiştir. Kardeşim ve eşimin işletmeleri için faizsiz kredi çıkmıştır. Tarafıma yöneltilen bu itham sebebiyle yaptığım araştırmada, ilçe ayrımı yapılmadan TUİK verilerine göre Aydın genelinde 240 civarı işletmeye kredi verilmesi planlanmış. Bu kredinin yüzde 90’ı mikro, yani 1-9 arası çalışan istihdam sağlayan işletmelere kullandırılmıştır. Bu noktada eczacılık faaliyeti gösteren pek çok işletmeye yüksek istihdam ve satış hasılatı nedeniyle kredi çıkmıştır. Bu yıl içinde ortağı olduğum bir şirket, kırsal kalkınma hibe programına Akbük’te kendi mülkümüze kırsal turizm yatırımı için başvuruda bulunmuştur. Proje büyüklüğü 1.3 milyon olan ve hibe oranı % 60 olan bir yatırım teklifi Aydın ilinde tek kırsal turizm yatırım teklifi olmasına rağmen kabul edilmemiştir. Herhalde siyasi gücümü kullanacak olsam, şirketime karşılıksız verilecek olan 750 bin TL için kullanırdım. Şu an Didim Cumhuriyet Başsavcılığı'nı göreve çağırmaktayım. Tamamen bilgisayar ortamında gerçekleşen sıralama neticesinde kredi kullanmaya hak kazanan işletmelerle ilgili bir müdahalem oldu ise hakkımda irtikap ve görevi kötüye kullanmaktan dava açılsın. Bizim bu duyarlılığımızın benzerini de CHP ilçe yönetiminden bekliyoruz. Zira Didim kamuoyunda bir yılı aşkın süredir Gökmen Karataş ve yakın çevresi hakkında pek çok iddia vardır. Ayrıca bizi bu şekilde kamuoyu önünde töhmet altında bırakan açıklamaları yapan CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş’ı, iddialarını kanıtlayamazsa istifaya davet ediyoruz.” (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler