Takip Et

SON DAKİKA

Baydar’dan yazılı önerge yağmuru

4 Ocak 2017, Çarşamba 07:00

     


2016 yılında TBMM’de görev yapan Aydınlı muhalefet milletvekilleri arasında en fazla yazılı önergeyi, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar sundu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

2016 yılındaki Aydın ile ilgili ilk yazılı önergesini, 2 Şubat’ta TBMM Başkanlığı'na sunan Baydar, Aydın’da bulunan jeotermal santrallerinin çevreye olan olumsuz etkileriyle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan cevap istedi. Baydar’ın Aydın’ı ilgilendiren geçtiğimiz yılki son önergesi, 24 Kasım’da TBMM’ye sunduğu Aydın’a havalimanı yapılmamasıyla ilgili oldu. Eğitim Bilimleri Üniversitesi Kurulması’na ilişkin de TBMM’ye kanun teklifi sunan Baydar, 2016 yılında TBMM’ye toplam 91 yazılı önerge taşıdı.

EN FAZLA KANUN TEKLİFİNDE TEZCAN'IN İMZASI VAR

Baydar’ın Aydın ile ilgili yazılı önerge sayısı toplam 14 olarak meclis tutanaklarına işlenirken Baydar’ın ardından TBMM’ye en çok önergeyi, 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde MHP Aydın milletvekili seçilen Deniz Depboylu sundu. 2017 yılında TBMM’ye 7 yazılı ve 4 sözlü önerge sunan Depboylu, Aydın ile ilgili 9 önergeyi, bakanlıkların cevaplaması istemiyle meclis gündemine taşıdı. MHP’li Depboylu, ayrıca Türk Medeni Kanunu’nda değişiklik yapılması ve TBMM’de Çocuk Hakları Komisyonu kurulmasına ilişkin 3 kanun teklifinde de bulundu. Meclis tutanaklarına göre en fazla kanun teklifinde bulunan Aydın milletvekili ise CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan oldu. Öte yandan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, 2016'da TBMM’ye cevaplanması istemiyle 5 yazılı önerge yöneltti. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler