Takip Et

SON DAKİKA

Çine'de kaldırım işgallerine izin yok

3 Aralık 2019, Salı 19:13

     


Çine Belediye Meclisi, 2019 yılının son toplantısını gerçekleştirdi. Radikal kararların alındığı toplantıda esnafların kaldırımları işgal etmelerine izin verilmemesine karar verildi. Ayrıca samancılar ve ağır inşaat malzemeleri satış iş yerlerine şehir dışına taşımaları için 30 Haziran 2020 tarihine kadar süre tanınırken, galericiler sitesi hizmete girmesinin ardından site haricinde satış ve teşhir işleminin yapılmamasına karar verildi.

Çine Belediye Düğün Salonundaki meclis toplantı salonunda bir araya gelen Çine Belediye Meclis Üyeleri 4 gündem maddesini karara bağladı. 2020 yılında çalıştırılacak olan sözleşmeli personel ücretleri ve Yolboyu Mahallesi 136 ada 6 parselin ilave imar planı ile 136 ada 30 parselin imar plan değişikliği ilgili komisyonlara sevk edildi. Soğancılar Mahallesi Ormaniçi Mezarlığı karşısı Kalabak Çayı üzerine yapılacak olan köprüye şartlı bağış konusu da görüşüldü. Mithat Çetin adlı vatandaşın 100 bin lira nakdi bağış karşılığında köprüye vefat eden oğlu Mehmet Çetin adının verilmesi talebi meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

KOMİSYONLARDA ALINAN KARARLAR MECLİS TARAFINDAN ONAYLANDI

Kaldırım işgalleri konusu sebebiyle gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre Trafik, Yol ve Şehircilik ile Çevre, Sağlık ve Temizlik Komisyonu tarafından hazırlanan raporu okuyan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Alabanda Kavşağı'nın yeniden ulaşıma açılması için gerekli çalışmaların başlatılması, mevcut yaya kaldırım uygulamasının devam edilmesi, kaldırım üzerinde bulunan duba uygulamasının devam edilmesine, mevcut kaldırım olan yerlerde Perşembe ve arefe günleri hariç esnaflarımızın sattığı ürünleri kaldırımda sergilemesi, masa ve sandalye çıkararak müşterilere satış yapmaları anket sonuçlarına göre uygun bulunmamıştır. 01 Ocak 2020 tarihinden itibaren bu işgallere izin verilmemesi uygun olacaktır. Esnaflarımızın dükkan önlerine koydukları reklam panosu, duba ve flamalar yaya işleyişini etkilediği anket sonuçlarıyla ortaya çıkmıştır. 01 Ocak 2020 tarihinden itibaren reklam panosu, duba ve flamaların kaldırılması uygun olacaktır. Çarşı merkezinde bazı cadde ve sokaklar belirli saatlerde trafiğe kapatılması uygun görülmüş olup, belirlenecek olan 1 pilot cadde üzerinde projelendirilme yapılıp uygulamaya konulması uygun olacaktır" dedi.

30 HAZİRAN'A KADAR SÜRE VERİLDİ

Komisyonlarda alınan kararları aktarmaya devam eden Başkan Dinçer, Şehir merkezinden başka bir yere taşınmasını istediğiniz iş sektörleri hangileridir sorusuna verilen cevaplar sonucu, galericiler sitesi açıldıktan sonra site haricinde araba satış ve teşhir işleminin yapılmamasına, saman ticareti ve ağır inşaat malzemeleri satışı yapan işyerlerinin meskun mahal içinde bu işi yapmamalarına, tamamının şehir dışına taşınmasına, bunun için 30 Haziran 2020 tarihine kadar süre verilmesine, yem gübre, kömür, tüp, un, şeker ve benzeri sektörlerde ticaret yapan işyerlerinin meskun mahal dışında ruhsatlı depo göstermeleri halinde şehir içinde satış mağazaları ile satış yapmalarına, malzemelerini küçük kamyonetler aracılığıyla taşınmalarına, büyük kamyon ve TIR'lar ile şehir içine girmemelerine, şehir içinde bulunan satış mağaza ve ofislerinde tüp, satıcıları için 500 kilogram diğer sektörler için 2 ton mal bulundurmalarına, bunun için işyeri sahiplerine 30 Haziran 2020 tarihine kadar süre verilmesine, ayrıca anketörlerin anket sorularına verdikleri cevaplar haricinde söyledikleri talepler doğrultusunda trafik yoğunluğunun çok olması sebebiyle Mehmet Yavaş Caddesi, 232 ve 240 sokak üzerinde araç parkının yasaklanmasına, duraklama yapacak araçlar için 30 dakika duraklama yapabilmelerine, 30 dakikadan sonra araçlarını kaldırmayanlar hakkında belediye zabıta ekiplerince idari para cezası uygulanmasına, şehir içi trafik ved park sorununu rahatlatmak amacıyla eski itfaiye alanının düzenlenerek araç parkı için uygun hale getirilmesine, şehir içinde bulunan fırın ve içkili lokantaların şehir merkezinden dışarı taşınmaları taleplerinin değerlendirilmeye alınması uygun görülmüştür" şeklinde konuştu. Meclis, komisyon tarafından uygun görülen kararların yürürlüğe girmesine oy birliği ile onay verdi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler