Takip Et

SON DAKİKA

Başkanlar Tezcan'a dert yandı

3 Aralık 2019, Salı 16:40

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Çine'yi ziyaret etti. Oda Başkanları, ekonominin kötüye gittiğini ifade ederek, Tezcan'a dert yandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, ilk olarak CHP Çine İlçe Örgüt'ünü ardından Çine Belediye Başkanlığı, Çine Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanlığı ve Çine Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Çine Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Bircan Öter ve Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, şoför ve tarım üreticilerinin ekonomik olarak kötü günler geçirdiklerini ifade etti. Türkiye'nin ekonomik krizi atlatması için üreten bir tarım anlayışının acilen hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Bülent Tezcan, AK Parti'nin ilk olarak anketlerde yüzde 40'ın altına düştüğünü ve tek başına iktidar olma başarısını yitirdiğini ifade etti.

"BU KABULLENİLİR BİR ŞEY DEĞİL"

Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, tarımda büyük sıkıntıların baş gösterdiğini ifade ederken, acilen bu sorunlara eğilim gösterilmesi gerektiğini aksi takdirde çiftçinin durumunun perişan olacağını söyledi. Eşiyok, "Elektrik paralarını biz çiftçiler olarak hasat zamanında toplu ödemek istiyoruz. Her ay gelerek bizden elektrik parası istiyorlar, çiftçinin eline para hasat zamanında geçiyor. Çiftçinin kendi imkanları ile yapmış olduğu sondaj kuyularından Devlet Su İşleri ücret alıyor, burada bir yatırım söz konusu değil, bu istenilen ücreti biz biraz aşağı çektirebildik ancak hiç alınmaması daha uygun. Çiftçinin girdi maliyetleri çok fazla yeraltı su kuyularından istenilen artı ücret çiftçimizin belini büktü. Ayrıca organik ve iyi tarım desteklemeleri çok aşağıya çekildi, 2017 ve 2018 yılında destek alan zeytin üreticisine bu yıl hiç destek verilmeyeceği açıklandı. Çine'ye bu destek ile birlikte 10 milyon lira bir para giriyordu, bu yıl bu paradan mahrum bırakılan Çine ekonomik olarak büyük sıkıntı içerisinde. Çine Sulama Birliği kapatılarak Koçarlı ile birleştirildi, Çine'de cazibeli su kullanılırken ücret yüksek, Koçarlı'da pompa yardımı ile su kullanılırken su ücretleri bizden daha düşük. Bu kabullenilir bir şey değil" diye konuştu.

"BİZİM HİSSETTİĞİMİZ ENFLASYON ORANI YÜZDE 30"

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter ise, "Esnafımızı ilgilendiren D2 yetki belgesi 75 koltuk kapasitesi şartı esnafımızı zorluyor. Eğer tek araca D2 yetki belgesi alabilme şansı verilse esnaf rahatlayacak, esnafın önü açılacak. Ulaşım sektöründe hizmet veren esnafımızı en çok zorlayan konu temel giderlerdeki aşırı artış özellikle akaryakıttan alınan KDV ve ÖTV’nin yüksekliği esnafın belini büküyor. Esnafımız aylık bağkur primlerinin yüksekliğinden dolayı yine primlerini yatırmakta zorlanmakta. Emeklilik hakkını kazanıp emekli olan bir vatandaşta maalesef çok düşük emekli maaşı bağlanmakta ve bu geçim için yeterli olmadığından ek iş yapmakta veya işini devam ettirmekte. Bizim hissettiğimiz enflasyon oranı yüzde 30" dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLER İÇİN UMUTLUYUZ"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "Devlet, alacakları ile ilgili enflasyonu yüzde 22 oranını belirlerken, işçinin ve memurun zammına gelince de yüzde 10 olarak belirliyor. Bu hükumet artık yönetemez hale geldi. Ne kadar böyle gider bilemiyorum. Son seçimlerde halk bu hükumete tepkisini ortaya koydu. Önümüzdeki seçimler için umutluyuz. Artık, halk bazı verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyor. Söylenen ve yerine getirilmeyen vaatler var. AK Parti son anketlere göre yüzde 39 oy potansiyeline sahip, tek başına iktidar olamıyor. Türkiye'nin artık bakış açısı değişikliğine ihtiyacı var. Maliyetler artık tarımda üretimi karşılamıyor. Zeytinde öyle, mısırda öyle, sütte öyle, hep aynı problem. 2011'den bu yana seçim bildirgemizde ısrarla diyoruz ki çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV ve KDV almayacağız. Sen yat sahibinden almıyorsun, çiftçiden alıyorsun. Çiftçimize bunu yeterince anlatamadık, çiftçi buradaki çıkarını menfaatini göremedi. Biz her zaman üreticiden yanayız. Bu ülkenin kurtuluşu üretimde. Temel problem bakış açısı. Ziraat Odaları karar sürecinde yok sadece şikayet edebiliyorlar. Nedir sizin ihtiacınız diyen var mı, yok. Ziraat Odaları örgütlü tarım merkezleridir. Örgütlü yapıyı ortadan kaldırırsanız çiftçi, tüccarın, bürokratın yada konuyu bilmeyenlerin elinde oyuncak olur. Biz parti olarak her zaman işçinin ve çiftçinin yanında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler