Takip Et

SON DAKİKA

"ANAP’ın özünde çalışmak vardır"

3 Aralık 2019, Salı 15:23

     


Anavatan Partisi (ANAP) Aydın İl Başkanı Cemal Aydın Özpolat, tvDEN’de yayınlanan PolitikAcılar programında gazeteci Mehmet Aydın’ın sorularını yanıtladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Siyasette yaşadığı olayları, anıları ve tecrübelerini anlatan Başkan Özpolat, “Askerden geldiğimde Anavatan Merkez İlçe aday oldum. O seçimi kaybettim. Anavatan Partisi’nin tarihte ilk defa hakim huzurunda üye bazında bir ön seçimi oldu. Yaklaşık 19 bin kişinin oy kullandığı seçimlerde birinci sıra adayı olarak seçimlere katıldım. O seçimlerde İl Genel Meclis Üyesi olarak seçildim. 1989 Mayıs ayının son haftası ANAP İlçe Teşkilatı görevden alındığında Nizamettin Sarıbaş’ın tasarrufuyla Merkez İlçe Başkanlığına atandım. Daha sonra Olağanüstü Kongre’de bir seçim daha kazandık. Güzel hizmetler verdiğimize inanıyorum. Ben ilçe Bakanı olduğum dönemde Ömer Okan Çağlar SSK’nın karşısında oturuyordu. Meclis tatil olduğu dönemde Aydın’a gelir gündüzleri esnaf ziyareti, akşamları köz ziyaretleri yapardı. Tatil nedir bilmezdi. Biz o denemde çok güzel çalıştık. ANAP’ın özünde çalışmak vardır” ifadelerini kullandı.

“İLK SEÇİMLERDE MECLİS'TE OLACAĞIZ”

Teşkilatlanmaların başladığını ve Aralık sonuna kadar Aydın genelinde teşkilatlanmaların tamamlanacağını söyleyen Özpolat, “Biz siyaseti kesinlikle rant aracı olarak görmedik. Ben İlçe Başkanıyken bazı Kamu İktisadi yöneticiliği teklifleri geldi, biz kabul etmedik. Bizler Özal terbiyesiyle büyümüş insanlarız. Rahmetli Özal’ın her zaman bize söylediği bir söz vardı, ‘işi ehline verin’ derdi. ANAP’ın başarılı olmasındaki en büyük etkenlerden biri budur. Yakın bir tarihte İl Başkanlığı görevine geldik. Aydın’da yeni işe başladık. 4 ilçede teşkilatlanmayı tamamladık. Geri kalan ilçelerde çok fazla aday var, bunları birleştirmeye çalışıyoruz. Aralık ayının sonuna kadar 17 ilçemizde teşkilatlanmayı tamamlamış olacağız. ANAP bir okuldur, bu okuldan çıkan başarılı olur. Bakıyoruz çıkan adayların öncesinde bizim partimizde siyaset yapmışlardır. Şuan seçim olsa, seçime girecek durumdayız. Çığ gibi büyüyoruz. Çok net konuşacağım ilk seçimlerde mecliste olacağız” dedi

“AYDIN HİZMET FUKARASI BİR KENT OLDU”

Aydın’ın belediyecilikte geri kaldığını söyleyen Özpolat, “Bir milletvekilimize bir Bakanımıza rahatlıkla ulaşıyorduk. Başbakanımıza rahat ulaşabiliyorduk. İlçe başkanı olmadan önce ve olduktan sonra rahmetli Özal ile temaslarım olmuştur. Şimdi buna imkan yok. Belediyecilik bazında bakıldığında Aydın hizmet fukarası bir kent oldu. Diğer illere bakıyoruz çok güzel hizmetler var. İktidardaki partinin doğru bulduğumuz işleri var, doğru bulmadığımız işleri de var. Ama bir CHP’li milletvekillerine bakıyorum, bir de AKP milletvekillerine bakıyorum, AKP milletvekillerinin daha çok halkın içerisinde olduğunu görüyorum. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna bizim saygımız vardır. Eleştirdiğimiz yönleri vardır. Barış Pınarı Harekatı ülkenin bekası açısından destekledik. FETÖ ile mücadele konusunda hükümetimizin yanındayız. Siyaset halk içinde, halk için yapılır. İlk yerel seçimlerde Aydın yeniden ANAP’lı bir belediye başkanına kavuşacaktır. Çok güçlü bağlantılarımız var. Aydın şuan su sıkıntısı çekmiyorsa ANAP sayesindedir. İkizdere barajının yapımında bizim imzamız vardır. Aydın’da köy yolları bizim dönemimizde yapıldı. Son yıllarda açılışı yapılan barajların ANAP döneminde plana alındı, kamulaştırıldı ve bugün hizmete açıldı. Biz sorun ve problemleri çözmeye gittik. Eskiden delege seçimler kongre havasında geçerdi. 5 aday yarışırlardı. Herkes sandığa saygılıydı. Bu DYP için de geçerliydi. Fikir özgürlüğünün adıdır ANAP. Şimdi bakıyorsunuz bir taraftan adalet, bir taraftan halk diyorlar. Delege seçimlerinde sanki seçilmiş gibi kağıt üzerinde belirliyorlar. Bu demokrasi değildir. Hak, hukuk, adalet bağırmalarını da samimiyetten uzak görüyor halk. Aydın’ın en önemli sorunu jeotermalin verdiği olumsuzluklardır. Bu hususta yetkili merciler yeterli araştırmayı yapmıyorlar. Derneklerin gündeme getirmesi dışında sağlıklı bir araştırma yapılmaması bizi üzüyor. Belediyelerde sessiz kalıyor. Aydın’ın en büyük sorunları, trafik, ses kirliliği, otoparktır. Yerel yöneticiler bu hususlarda çalışmalar yapmıyorlar” ifadelerini kullandı. (MEHMET RAŞİT AKBALIK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler