Takip Et

/>

SON DAKİKA

“Çerçioğlu’nun adaylığı hala kesin değil”

3 Ocak 2024, Çarşamba 21:09

     


Gazeteci Emin Aydın, Selime Aydemir’in sunduğu tvDEN Ana Haber Bülteni’nde gündemi değerlendirdi. Yaklaşan yerel seçimler öncesi siyasi partilerdeki son gelişmeler ve kulislerde konuşulanları masaya yatıran gazeteci Emin Aydın, yaptığı birbirinden çarpıcı açıklamalar ile şunları kaydetti:

CHP, BÜYÜKŞEHİR ADAYINI NEDEN AÇIKLAMIYOR?
“CHP’nin Aydın’da belli olan adayları var. 3 adaylarını açıkladılar. Çine Mehmet Kıvrak, Sultanhisar Osman Yıldırım Kaya ve Bozdoğan Mustafa Galip Özel CHP’nin belediye başkan adayı oldu. Belli olmayan ise Aydın Büyükşehir Belediyesi adayı ile diğer ilçeler var. Tahminime göre CHP’nin Aydın adaylarının belli olmamasında, henüz belirlenmemesinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun durumunun, tutumunun ve tavrının büyük bir etkisi var. Yoksa, CHP bugüne kadar bir çok adayını ki bunların içinde büyükşehir belediyesi de var Aydın’da açıklardı ama bir türlü açıklamıyor. Çünkü Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı kesin değil Özlem Çerçioğlu’nun. Bunun kesin olmamasının 2 sebebi var. Birincisi, Özlem Çerçioğlu’nun henüz karar vermediğini düşünüyorum. İkincisi de parti merkezinin kendi çalışmaları var. Aydın’da yaptırdığı anketler var. Özlem Çerçioğlu ile Aydın’da seçim kaybedilebilir gibi görünüyor. Bu anketlerin sonucu da şöyle; Özlem Çerçioğlu hangi durumda seçimi kaybediyor? Gördüğüm anketler var. Eğer Cumhur İttifakı’nın adayı Mustafa Savaş olursa Özlem Çerçioğlu Aydın’da seçimi kaybediyor. O yüzden bence CHP parti meclisinin ya da partinin üst yönetiminin, “AK Parti adayını açıklamadan, biz adayımızı açıklamayalım. Bazı kritik ilçeleri açıklamayalım” diye bugüne kadar tuttuğunu düşünüyorum. Benim tahminime göre Özlem Çerçioğlu bir süre daha parti meclisini tutmayı becerebilirse, Aydın’da en azından büyükşehir belediye başkanlığı, Kuşadası ve Söke gibi yerler bir sonraki CHP Parti Meclisi toplantısına bırakılabilir. Çünkü, Özlem Çerçioğlu, gerçekten AK Parti adayının kimin olacağını çok merak ediyor. Buna göre de kendine bir yol haritası çizecek.

“ÇERÇİOĞLU HER PARTİ İÇİNDE ÇALIŞMALAR YAPIYOR”

Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti içinde de bir takım çalışmaları var. Her parti içinde çalışma yürüttü. Geçen seçim o yaptığı çalışmalar sonuç verdi. Aydın’da İYİ Parti ittifaka dahil oldu, aday çıkarmadı. O dönem Özlem Çerçioğlu çok ciddi çalışma yürütmüştü. Kürşat Engin Özcan çok çabalamıştı. Meral Akşener’i ikna etmişti. Bu dönem Kürşat Engin Özcan yanında değil. İYİ Parti’de de Çerçioğlu ile yaşanan 5 yıllık travma var. İYİ Parti bu seçime müstakil olarak gidiyor. HDP geçen dönem blok bir destek vermişti Çerçioğlu’na. Bu dönem vermeyeceğini söylüyorlar. Hem de Aydın’da adaylar çıkartıyor.

“ÇALIŞIYORMUŞ GİBİ GÖRÜNEN ÇERÇİOĞLU İZLİYORUZ”

Özlem Çerçioğlu’nun başardığı bir şey var, çalışıyormuş gibi görünmeyi başardı bugüne kadar. Aydın’ın ilçelerine, sorunlarına yetişmek gibi bir derdi olmadı Çerçioğlu’nun. Son 3 aydır anketler kötü gelince kendi itiraf etti: “Ben sahaya indim” dedi. Aydın’ın kaynakları, çalışıyormuş gibi görünmek yolunda harcandı.

AK PARTİ’DE SEÇİM KULİSLERİ NASIL?

AK Parti’de çok ketum bir süreç yönetiliyor. Kimse bilgi vermiyor, kimse de bilgi alamıyor. Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti içine yerleştirdiği klikleri var. Diğer partilerde de var bu. Cumhur İttifakı içine yerleştirdiği klikleri var. Bunlar, Özlem Çerçioğlu’nun planı çerçevesinde üzerine düşen görevlerini yaptılar bugüne kadar. Tek amaçları neydi? Mustafa Savaş aday yapılmasın. Başka bir aday gelsin. Bununla ilgili çok ciddi çalışma yürüttüler. Benim kişisel düşünceme göre, bunu yaparken de maalesef FETÖ’yü kullandılar, FETÖ’cüleri kullandılar. FETÖ’cülüğü ile bilinen, FETÖ itirafçısı olmuş, bugün AK Parti içine sızdırılmış belli kişileri organize ettiler AK Parti içinde. Teşkilatı manipüle etmeye çalıştılar. Ankara’yı yanıltmaya çalıştılar. Bir takım anketler vs. ile AK Parti’nin içerisinde Çerçioğlu’nun istediğinin gerçekleşmesi için çok ciddi çalışma yürüttüler. Şimdi herkes çalışmalarının sonucunu bekliyor. Çerçioğlu AK Parti içinde yürüttürdüğü çalışmaların nasıl sonuç vereceğini bekliyor. AK Parti içinde bu çalışmaları yürütenler de, ne denli başarılı olduklarını görmeye çalışıyor. AK Parti genel merkezi de çok ketum. Hiç bilgi çıkmıyor. Kim aday, kimler aday kimse bilmiyor.

AK PARTİ’NİN İLÇELERDEKİ ADAY TRAFİĞİ NASIL?

AK Parti, İncirliova ve Nazilli’yi Cumhur İttifakı’nda MHP’ye vermedi. AK Parti’ye katılan belediye başkanlarından kaynaklı olarak vermedi. Oralarda katılan belediye başkanlarının süreceği algısı oluşmaya başladı kamuoyunda. Adaylığı kesin gözüyle bakılan mevcut belediye başkanları var. Bulunduğu ilçede öne çıkan adaylar var. Aday tanıtım töreni 15 Ocak’ta olacak. Belki tüm adaylarını 15 Ocak’ta açıklayacak AK Parti. Belki adaylar bile 15 Ocak’ta öğrenecekler aday olup olmadıklarını. Özetle AK Parti inanılmaz bir ketumiyet içinde.

İYİ PARTİ’DE DURUM NASIL?

Bunu bir astrolog ya da falcı edasıyla söylemiyorum. İYİ Parti, sürprizlerle dolu bir seçim dönemi yaşıyor. İYİ Parti bu seçimde Aydın’da bir damga vuracak benim gördüğüm kadarıyla. Güzel adayları var. Eğer Cumhur İttifakı aday göstermezse Söke’de Süleyman Toyran, Efeler’de Fatih Atay, Nazilli’de Esat Ergüler’i bünyesine katma potansiyeli var. Kuşadası’nda Behçet Alp gibi güçlü bir ismi açıkladılar. Karacasu’da da eski belediye başkanı Zeki İnal’ı aday gösterdiler. İYİ Parti bence bu seçimde Aydın’da sürprizlere açık ve sonuca etki edecek, kendisi de belediyeler kazanabilir durumda. İYİ Parti bu dönemin en şanslı partisi. Çünkü her partinin kendi içinde yaşayacağı olumsuzluk İYİ Parti’ye yarayacak. Seçim sürecinde İYİ Parti adayları Aydın’da iddialı konumda olacaklar diye düşünüyorum.” (MEHMET YAYLIOĞLU)

       


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler