Takip Et

SON DAKİKA

CHP Didim İlçe Başkanlığı’ndan teröre sessiz çığlık

3 Ocak 2017, Salı 11:28

     


CHP Didim İlçe Başkanlığı, yeni yılın ilk saatlerinde İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırısına tepki gösterdi. Teröre karşı sessiz bir çığlık atmak için gerçekleştirilen basın açıklamasına Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay da katıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İstanbul’da yeni yılın ilk gününde yaşanan ve 39 insanın hayatını kaybetmesine yol açan terör saldırısıyla ilgili olarak, CHP Didim İlçe Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı. Merkez Camisi önünde toplanan partililer, teröre sessiz çığlık attı. CHP İlçe Başkanı Gökmen Karataş, burada yaptığı açıklamada, İstanbul Ortaköy'deki eğlence mekanı Reina'ya düzenlenen terör saldırısını kınadı. Yılbaşı eğlencesini kana bulayanları lanetlediğini ifade eden Karataş, saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

“TERÖR, BU TOPRAKLARDA AMACINA ULAŞAMAYACAK”

İlçe Başkanı Karataş, “2017’ye başlamanın mutluluğu içerisindeyken, acılar 2017’de tekrarlanmasın diyorken maalesef yeni yılın ilk dakikalarında İstanbul’dan yine üzüntü verici bir haberle sarsıldık. Şahsen benim çok moralim bozuldu. Böyle bir terör eylemiyle yıla başlamak, gerçekten sarsıcı oluyor. Toplum olarak bu tür olaylardan oldukça etkileniyoruz. Ama üzücü olan bir şey var ki, artık terörü lanetlemekten başka bir şey elimizden gelmiyor. Toplum, ülke ve halkımız üzüntü duyuyor fakat gerekli tepkiyi gösteremiyor. Terör bu topraklarda amacına ulaşamayacak bunu çok iyi biliyoruz. Bu anlamda tekrar terörü lanetliyoruz” dedi.

“İNSANLARIN YAŞAM, EĞİTİM, SAĞLIK VE EĞLENME HAKLARI VAR”

İnsanların yaşam hakkının olduğunu belirten Karataş, eğitim, sağlık ve eğlenme haklarının da olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Kimsenin, kimsenin yaşam tarzına müdahale hakkı yoktur. Bu toplum yıllarca barış içerisinde bu tür etkinlikleri yaparken yılbaşını da milli bayramlarımızı da dini bayramlarımızı da kutlamıştır. Bunlar, bizleri ayrıştırıcı değil, birleştirici etkinliklerdir. Bu anlamda yeni bir yıla girmek tüm insanların mutlulukla, umutla baktığı bir olaydır. Ama maalesef bazı kafalar böyle bir etkinliği bile başka noktalara çekiyorlar. Bir nefret söylemi içerisinde bu tür etkinliklere bakıyorlar. Bizler de bu tür yaklaşımları nefretle kınıyoruz.”

Konuşmaların ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan katılımcılar, ardından olaysız dağıldı.

Basın açıklamasına, CHP’li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, CHP İlçe Başkanı Gökmen Karataş, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, Belediye Meclisi üyeleri ve partililer katıldı. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler