Takip Et

SON DAKİKA

Çevre yolu tamam, sıra ‘turizm yolu'nda

2 Aralık 2016, Cuma 10:20

     


AK Parti MKYK Üyesi ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Söke-Büyük Menderes Köprüsü arasında 8 kilometrelik bölümü yapılan ve tamamlandığında Karacasu’ya ulaşacak olan 152 kilometrelik 'turizm yolu' için bu ay içinde ihaleye çıkılacağını söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Geçtiğimiz temmuz ayında ihaleye çıkılması kararlaştırılan ancak iyileştirme amaçlı olarak ertelenen 'turizm yolu' için bir süredir girişimlerde bulunan AK Partili Savaş, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nün Kamu İhale Kurumu'ndan gün almasının ardından bu ay ihaleye çıkılacağını söyledi.

“ÇİNE’YE KADAR İLK ETAP ÇALIŞMALARA BAŞLANACAK”

Çevre yolunun kullanıma açılmasıyla birlikte günde yaklaşık 22 bin yolcu trafiğinin yaşandığı Denizli-Aydın-İzmir güzergahındaki trafiğin hafiflemesi nedeniyle Aydın vatandaşlardan sayısız teşekkür aldığını belirten AK Partili Savaş, “Aydınlı vatandaşlarımız için ne yapsak az. Daha önce de söylediğimiz gibi şimdilik net tarih veremiyoruz ancak Aydın-Denizli Otoyolu’nun da ihalesi en kısa zamanda gerçekleşecek. Bunun yanı sıra bir süredir takip ettiğim Söke-Büyük Menderes Köprüsü arasında 8 kilometrelik bölümü tamamlanan 'turizm yolu' için aralık ayı içinde ihaleye çıkılacak. Revizyon nedeniyle iyileştirme amaçlı olarak ertelenen yol için ihaleye çıkılmasıyla birlikte çalışmalara başlanacak. İhaleye çıkılmasının ardından yolun ilk etap çalışmalarında, Söke-Koçarlı’dan Çine’ye kadar olan 49 kilometrelik güzergaha birinci sınıf asfalt döşenecek ve bağlantı yan yollar da yapılacak. Yolun tamamlanması trafik kazalarını asgari düzeye indirirken Aydın’ın turizmine de daha bir canlılık kazandıracak” diye konuştu.  (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler