Takip Et

SON DAKİKA

“Aydın, yerel yönetimlerde patinaj yapıyor”

2 Ocak 2017, Pazartesi 12:41

     


AK Parti Aydın İl Teşkilatı’nın 73. İl Danışma Toplantısı’nda konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu sert sözlerle eleştirdi. Konuşmasında Aydın’ın tarım kenti olduğunu söyleyerek Özlem Çerçioğlu’na kendisinin 2014 yerel seçimlerindeki bir projesini kullanmasını öneren Savaş, ücretsiz danışmanlık hizmeti vermeye de hazır olduğunu söyledi.

AK Parti İl Teşkilatı’nın organizasyonuyla 3 gün boyunca Aydın il genelinde sürdürdüğü STK temsilcileri ve muhtarla gerçekleşen istişare buluşmalarında muhtarların adeta dert küpü olduğunu söyleyen AK Parti’li Savaş, “Muhtarların dertlerinin ortak noktası Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden kaynaklı. Hepsi de Aydın BŞB’den dert yanıyor. Aydın yerel yönetimlerde patinaj yapıyor” dedi.

“AYDINLILAR BÜYÜKŞEHİR OLMANIN GÜZELLİĞİNİ YAŞAMIYOR”

Geçmişte, Aydın büyükşehir olmadan önce Aydın İl Özel İdaresi eliyle işleri ve valilik kanalıyla hizmetlerin çok rahat görüldüğünü söyleyen Savaş, “ Muhtarlarımız o dönemde kraldı. Seçildikleri mahallede bir dedikleri iki olmuyor. Ancak şimdi ne belediye başkanı ile görüşebiliyor ne de derdini anlatabiliyor ne de talebi yerine geliyor. Birçok yerde bana Büyükşehir Yasası'nın geriye çekilmesini istediler. Biz Büyükşehir Yasası’nı kaynakların etkin ve verimli kullanılabilmesi için getirdik ve belediyelere şehrin altyapısını yapsın ve şehri hak ettiği yere ulaştırsın diye çok önemli bütçe verdik. Büyükşehir Yasası’nın güzel örnekleri AK Parti’li belediyelerin bulunduğu illerde hissediliyor. Ne yazık ki Aydın’da hemşerilerimiz büyükşehir olmanın güzelliğini yaşamıyor” dedi.

“YİNE SÖYLÜYORUM; AK PARTİ’NİN BAYRAĞINI SARI BİNAYA DİKECEĞİZ”

Seçim döneminde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak yarıştığı Özlem Çerçioğlu’nun Buharkent’ten Didim’e kadar olan 8 bin kilometrekarelik Aydın’a hizmet yapamayacağını söylediğini hatırlatan Savaş, “Çünkü bütçe, proje, organizasyon bilgisi ile sevk ve idare bilgisi yok. İşte şimdi bunları gördük. 2.5 yıl geçti halen ortada, herkesin gıptayla bakabileceği bir yatırım yok. Ama çok güzel bir şekilde göz boyama, makyaj ve algı yönetimi var. Artık Aydınlılar gerçeği gördü. 2019’da notunu verecek. O gün akşam da her zaman söylediğim gibi o sarı binanın üzerine sıra sıra AK Parti’nin bayrağını dikeceğiz. Bayrağı dikeceğiz deyince farklı bir şekilde algıladı. Tabi ki Türk bayrağını da dikeceğiz. Türk bayrağı olmadan olur mu? Ama sen konuyu başka yere çekip vatandaşa lanse ediyorsun. Kimse buna inanmıyor. Siyasetin ucuz, sunduğun hizmet pahalı. Böyle bir yönetim olmaz. Türkiye’nin en pahalı suyunu Aydın kullanıyor, yazık günah” diye konuştu.

“ÇERÇİOĞLU’NA ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK YAPMAYA HAZIRIM”

2019’da hem büyükşehir hem de 17 ilçeyi alarak tarih yazacaklarını söyleyen Savaş, “Ben güzel hizmetler sunduğu için teşekkür etmek istiyorum ama güzel hizmet yok. Bu kardeşiniz olarak kendisine, bütçe, proje ve finans konusunda ücretsiz danışmanlık yapmaya da hazırım. Aydın bir tarım kentidir. Büyükşehir Yasası’nda tarım ve hayvancılığı geliştirmeye yönelik çok önemli bir madde var. Ama bir tane tarımla ilgili bir hizmeti ve icraatı yok. Sadece bir kamyon patates, birkaç kamyon portakal. Kardeşim, tarım kenti bir büyükşehirde böyle hizmet olmaz. Biz o zaman, ne demiştik geçmişte. Soğuk hava depoları kuracağız, TIR'lara alarak o TIR'larla çiftçimizin ürettiği ürünleri büyük pazarlara ulaştıracağız demiştik. Buradan söylüyorum. Bu benim 2014’te söylediğim öneriyi lütfen uygula. 2019’u biz kazanacağız ama o güne kadar da benim Aydınlı çiftçim kazansın" dedi.

“SEVK VE İDARE YOK”

6 ayda bir dönüşümlü olarak Aydın’ın ilçelerinde STK temsilcileri ve muhtarla görüşeceklerini ve taleplerin ne kadarını gerçekleştirdiklerini yeniden değerlendireceklerini söyleyen Savaş, “Bunun muhasebesini de birlikte yapacağız. Seçim dönemlerinde dertleri dinlenen değil, her dönem her zaman muhtarlarımızla konuşacağız. Ben Sevgili Büyükşehir Belediye Başkanı’na bir şey daha söylemek istiyorum. Muhtarlarla bir toplantı yapmanı ve o toplantıya lütfen ben de katılmak istiyorum. Bundan 6 ay önce şunu söylemiştim. İstediğin yerde, istediğin tv, radyo ya da ortamda belediyeciliği ve bütçeyi konuşalım. Aydın BŞB’nin 1 milyar lira bütçesi var. Bakın her yıl şov yaparsınız şov. Hem hizmet yaparsınız hem de yaptığınız hizmetle şov yaparsınız. Ama ne yazık ki doğru yere doğru adam konulmadığı, sevk ve idare olmadığından dolayı etkin bir şekilde Aydın yerel yönetim anlamında patinaj yapıyor” diye konuştu. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler