Takip Et

SON DAKİKA

"Uyurken cep telefonu yanımızda olmamalı"

30 Eylül 2020, Çarşamba 15:01

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş, tvDEN'de yayınlanan Emin Aydın'la Baş Başa programının konuğu oldu. Bozbaş, ""Modern tıp ile tamamlayıcı tıp bir arada kullanıldığında sonuçlar inanılmaz oluyor" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kendisini tanıtan Doç. Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş, "1998 Ege Tıp Fakültesi mezunuyum. Aslen İzmir doğumluyum. Fethiyeliyim ve Aydın'da büyüdüm. Yenipazar Lisesi mezunuyum. ADÜ'de fizik tedavi asistanlığıyla serüven başladı. Tamamlayıcı tıp bildiğimiz tıptan ayrı bir şey değil. Tamamlayıcı tıp bir bütün olarak bakıyor. İnsan bedeninin yaradılışı kendi kendine tamir etme mekanizması üzerine kurulmuştur. Genetik olarak insanlar 120 yıl yaşayabilecek şekilde doğuyor. Ama yanlış beslenme, yanlış yaşamayla bu ortalama 60 yıla kadar düşüyor. Kendi hatalarımızla. Yemek yemeden yarım saat önceye, yemek sırasında ve yemek yedikten 1 saat sonraya kadar sıvı tüketmemeliyiz. Yemekleri iyi çiğnemek gerekiyor. Doğru nefes aldığımız tek zaman bebeklik. Bebekler doğru nefes alır. Burundan nefes alıp ağından vermeliyiz" dedi.

"STRESLİYKEN SEMPATİK SİSTEM AKTİF OLUYOR"

Bozbaş, "Serbest oksijen radikalleri bir oksitlenme süreci. Bu süreç normalde işliyor zaten. Vücudun bir de bunlarla savaşan antioksidanları var. Normal süreçte bu bize yetiyor. Düzgün beslenmezsek, yetersiz uyku uyursak ve radyasyona maruz kalırsak bu yetmiyor. Bizim vücudumuz gece kendini onarır. Gece uyku sırasında salgılanır. Uyuduğumuz ortam da önemli. Cep telefonu baş ucumuzda olmayacak. Elektrik prizi varsa onun önü kapalı olması gerekir. Bir de karanlık olacak. Gün ışığıyla da uyanmamız gerekiyor. Uyku kalitemizin iyi olması gerekiyor. Stres savaş komutuyla birlikte sempatik sistemi aktif eder. Biz gün boyunca stresliysek sempatik sistem aktif olacak. Bizde annenin gebelik sürecinden büyüyene kadar her şey bizi ilgilendiriyor. Normal doğumun avantajı oluyor. Beslenme önemli. Anne sütü önemli" dedi.

"NÖRAL TERAPİ ESKİ BİR YÖNTEM"

Bozbaş, "Ozon tedavisiyle dolaşımı düzeltiyoruz. Bizim nefesle aldığımız oksijen dokuya daha kolay ulaşıyor. Bir hücrenin kendini onarabilmesi için oksijene ihtiyacı var. Nöral terapi sempatik ve parasempatik sistem denge halinde çalışması gerekiyor. Olumsuzluklar bu dengeyi bozuyor. Kronik inflamasyon oluyor. Erken ölümlere yol açıyor. Nöral terapi de bunu düzeltiyor. Nöral terapi de çok eski tedavi yöntemlerinden birisi. Almanya'da ilk kullanılmış. Avrupa ülkelerinde de aktif. İyi bir tedavi gerekiyor. Modern tıp ile tamamlayıcı tıp bir arada kullanıldığında sonuçlar inanılmaz oluyor" dedi.

"STRESTEN UZAK DURALIM"

Beslenmeye dikkat edelim diyen Bozbaş, "İyi beslenelim, çok fazla kalori almayalım. Akşam yemek yemeyelim. Akşam yemeğinden sabaha kadar süreçte vücudumuzu bırakalım. Yemekte su içmeyelim. Stresten uzak duralım. Kendi yöremizde bulunan şeyleri yiyelim. Biz kendi çevremizdeki şeyleri daha kolay sindiriyoruz. Zeytinyağı inanılmaz bir omega 3 kaynağıdır. Vücudun ihtiyacı olan yağdır. Zeytinyağını bolca tüketelim. Beslenmemiz bitkisel ağırlıklı olmalı ve et az olmalı. Meyve de tüketmeliyiz" dedi.

Bozbaş son olarak, "Merkezimizde akapuntur, ozon terapisi ve hipnoz uygulamaları yapılıyor. Şu an 4-5 kişilik toplam ekibimiz var. Doktorların ilgisi de yeni yeni kayıyor" dedi. (ARİF YILMAZOĞLU) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler