Takip Et

SON DAKİKA

Hastanede sağlık çalışanları için yüz siperliği üretiliyor

29 Mart 2020, Pazar 14:55

     


Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesinde, koronavirüs önlemleri kapsamında tedarik sıkıntısının yaşanmaması için koruyucu yüz siperi ve el dezanfektanı üretimi başladı.

Covid-19 salgınına karşı mücadelede en büyük görevin sağlık çalışanlarına düştüğünü ve bu durumda en önemli konulardan birinin sağlık çalışanlarının sağlığını korumak olduğunu belirten Hastane yönetimi, yeni korona virüs karşısında mücadelede tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

“BİZLER İÇİN EVLERİNİZDE KALIN”

Hastanenin terzihanesinde 350 adet yüz koruyucu siperlik üretildiğini belirten açıklamada; “Hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarının virüsten korunması hayati önem taşıyor. Sağlık çalışanlarını maruz kalabilecekleri virüslerden koruyabilmek için ihtiyaç olan yüz koruyucu siperlik ve el dezenfektanı Hastanemizde üretilmeye başlandı. Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Tedarik Planlama Stok ve Lojistik Yönetimi Daire Başkanlığı’nın Hastane Eczacılığı Yönetim Biriminin El Antiseptiği Hazırlama Kılavuzuna uygun olarak da Hastanemizde 195 litre dezenfektan hazırlandı ve haftalık olarak 100 litre üretilmeye de devam edilecek. Korona virüsün yayılmasını yavaşlatmak ve çalışanlarımızın sağlığını korumak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın, Bakanlığımızın açıkladığı kurallara uymasını bekliyoruz. Sağlık çalışanları olarak bizler buradayız, onlar da bizler için lütfen evlerinde kalsınlar” ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler