Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’ın beynine 2 milyonluk yatırım

28 Kasım 2015, Cumartesi 10:00

     


Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne yapılan 2 milyon lira değerindeki bir yatırımla, beyin kanaması geçiren hastalara acil müdahale edilebilecek ve felç kalmaları önlenecek.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne son teknoloji bir anjiyografi cihazının kullanıldığı bir anjiyo ünitesi hizmet girdi. Ünitenin sahip olduğu imkanlarla Ege Bölgesi’nde ilk olduğunu söyleyen Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Ali Yılmaz, birimle ilgili şöyle konuştu:

“Beyin kanamalı hastalara müdahalede Türkiye çapında bir eksiklik var. Bu eksikliği ADÜ’de göreve geldiğimizde tespit ettik ve bunun için öncelikle 10 yataklı bir yoğun bakım ünitesi açtık. Ardından da anjiyo ünitesi kurduk. Beyinde baloncuk hastalığının, ameliyatsız kasıktan iğne ile girilerek tedavisini yaptık. Bununla ilgili yaklaşık 300 hastaya hizmet verdik. Muğla’dan, Denizli’nin Aydın’a yakın olan ilçelerinden de hastalarımız geliyor. Yaklaşık 2 milyon liralık bir yatırım yaptık ve yeni bir anjiyo ünitesi kuruldu."

"BÖLGEDE BENZERİ YOK, İLK OLDUK"

Söz konusu uygulamanın Türkiye’de daha önce yapıldığını fakat Ege Bölgesi'nde olmadığını söyleyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ünite Aydın’a merkez olarak kuruldu. Özellikle beyindeki damarları tıkanıp felç geçiren hastalar var, bunlara yönelik de 24 saat açık olacak bir merkez açılıyor. Beyinden felç geçiren hastalara 3 saat içinde müdahale edildiğinde bu hastalar felç kalmadan hayata dönebiliyorlar. Yatalak bir hastaya evde bakmak ve hayatını kaybeden hastaların yarattığı yıkım var, bunlar düşünüldüğünde sosyal bir proje olarak ortaya çıkıyor. Aydın, Ege Bölgesi’nde merkez olacak. Hizmete girdi, aktif olarak çalışıyor. Ege Bölgesinde buna benzer bir ünite yok. İlk olduk.”

“İLK HASTAMIZI ALDIK”

Anjiyografi Sorumlusu Nihat Ulus da tedaviyle ilgili bilgi vererek şu açıklamaları yaptı:

“Beyin kanaması geçiren hastaların tedavisi yapılıyor. Anjiyo insanların atardamarlarının görüntülenmesi işlemidir. Hastanın beyne giden atardamarlarını görüntüleyip orada baloncuk tarzında hastalığı olursa ve o kanamışsa, burada farklı yöntemlerle tedavisini yapıyoruz. Daha önce bu kadar ileri teknoloji bir cihazımız yoktu. Cihaz Türkiye’de en son teknoloji. Artık beyin kanaması geçiren Aydınlı hastalarımız İzmir’e gitmek zorunda kalmayacak. İlk hastamızı aldık. Çok başarılı bir ameliyat geçti. Hastayı ne kadar iyi görüntüleyebilirsek, hastanın tedavisi de o kadar iyi oluyor. Ünite sayesinde yüzde 90’a varan bir başarı oranı olacak.” (GAMZE KORKMAZ)







 
Son Eklenen Haberler