Takip Et

/>

SON DAKİKA

Cilt lekelerine karşı ipuçları

28 Şubat 2020, Cuma 14:33

     


Güneşin yüzünü göstermeye başladığı bahar ayları ruhunuza pozitif bir dokunuş yapsa da eğer lekelerden ve şikayetçiyseniz cildiniz bu durumdan pek de memnun kalmayabilir. Lekelere karşı savaşta daha etkili bir sonuç almak ve bu problemin önüne geçmek için bakım rutininize uygulayabileceğiniz ipuçlarını Dorest Güzellik ve Diyet ve Güzellik Merkezinin Güzellik Uzmanı Gülten Demirci anlattı. Demirci sağlıklı bir cilt için öncelikle güneş kreminin kullanımına dikkat çekti.

tvDEN'de Ayşe Yılmaz'la Sağlık Vaktinde cilt lekelerinin neden oluştuğunu ve önleyebileceğimizi anlatan Güzellik Uzmanı Gülten Demirci, şu bilgileri verdi;

"Cildimize rengini hücreler tarafından üretilen Melanin pigmenti belirler.Cilt rengini veren melanin pigmentinde oluşan sorunlar cildimizin bazı alanlarında kümeleşir ve renk koyulaşması meydana gelir.Cildimize eşit dağılım sağlanmadığı durumlarda cilt rengi değişir,koyulaşması (hiperpigmentasyon) veya renk açılması (hipopigmentasyon olarak adlandırılır.

LEKELERİN ARTMA NEDENLERİ NELERDİR?

Lekelerin artış nedenlerini genetik faktörler evet mümkün ancak bir çok dış faktör leke oluşumunda etkili örnek verelim. Yanlış uygulanan cilt bakımları, hormonal rahatsızlıklar, cildi yaz ve kış aylarında yeterince iyi ve doğru koruyamamak, bilinçsiz olarak kişinin evde bazı uygulamaları ve doğal olduğu için zarar görmeyeceğini düşündüğü karışımlar. Rüzgar, klima gibi bir çok etken lekelerin oluşumunda etkili.

LEKE OLUŞUMUNDAN CİLDİMİZİ NASIL KORUMALIYIZ?

Düzenli olarak cilt analizi yaptırmak cilt altının görüntülenmesi ilerleyen süreçte leke oluşumu meydana gelicekse bizi erken dönemde bilgilendirdiği için önlem almamıza yardımcı olur.Önleyici koruma bakımları olarak adlandırdığımız bakımların düzenli olarak profesyonel bir klinikte uzman kişiler tarafından uygulanması örnek vermemiz gerekirse yaz bitti cildimizi koruduk ancak yaz aylarında güneşin ve terleme etkisi ile oluşan ciltte nem kaybı ve matlaşmanın arındırılması için AKILLI peeling, dermapen, mezoterapi gibi cildi yenilerken aynı zamanda cildi besleyen uygulamalar ile ciltte sorunlar derinleşmeden önleyici bakımlar mutlaka uygulanmalı.

CİLTTE OLUŞAN MEVCUT LEKELERE YAPILAN UYGULAMALAR NELERDİR?

Renk açıcı medikal cilt bakımları, özel peeling yöntemleri, dermapen ,lazer uygulamaları, mezoterapi yöntemidir. Microdermabrazyon Şeklinde bir çok uygulama mevcut ancak lekenin öz geçmişi hakkında doğru bilgi aktarılması uzmana ve sabırlı olunması en önemli faktör lekelerin oluşum süreleri uzun olduğu gibi iyileşme süresi de sabır gerektiren biz zaman ister." (AYŞE YILMAZ)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler