Takip Et

SON DAKİKA

Karacasu aile hekimliği uzmanına kavuştu

27 Ağustos 2016, Cumartesi 02:52

     


Karacasu bir taşla iki kuş vurdu

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Uzman hekimi bulunmayan Karacasu Devlet Hastanesi, uzun bir aradan sonra aile hekimi uzmanına kavuştu. Karacasu Devlet Hastanesi’ne atanan Aile Hekimliği Uzmanı Yılmaz Yaltı görevine başladı. Başhekim Tanju Görmez’in istifasıyla boşalan başhekimliği de üstlenen Dr. Yaltı'nın göreve başlaması ile bir taşla iki kuş vurmuş oldu. Karacasu Devlet Hastanesi’nin her türlü donanıma sahip olmasına rağmen uzman hekim eksikliği yaşadığını Yaltı, “Görev yaptığım hiçbir yerde böyle hastane görmedim. Hastanenin hastane gibi çalışmasına ihtiyaç var. Hastane var. Ama uzman doktoru yok. 55 sağlık personeli,10 yataklı servisi, polikliniği ve tıbbi cihazları her şeyi mevcut. Buraya 10 tane uzman gelse çalışır. Bu hastanenin sağlık hizmeti sunmaya, poliklinik uzmanına ihtiyacı var” diye konuştu.

ADAM GİBİ HASTANE

Karacasu’nun köy sayısı ve nüfusu bakımından yoğun bir ilçe olduğunu vurgulayan Başhekim Yaltı, öncelikli amacının hastaneyi adam gibi çalıştırmak olduğunu söyledi. Köyden gelen yaşlı, genç, kadın, erkek ve çocuğuyla her türden hastaya başka bir hastaneye gitmeye ihtiyaç duymayacağı şekilde hizmet vermeyi amaç edindiklerini belirten Başhekim Yaltı, şöyle konuştu: “Amacımız, hastaneye gelen vatandaşın her türlü hizmeti alabilmesini sağlamak olacak. Hastanenin doktor sayısı artırıldıkça halka hizmet de büyük oranda sağlanmış olacak. Buraya gelen bir hasta, 'Şu tetkiki yaptıramadım. Tedavi olamadım. İlacımı alamadım. İşim görülmedi' derse bundan büyük utanç duyarım. Buradan ümidini kesmiş, küsmüş hastaları tekrar toparlamakla işe başlayacağız. Uzman hekimlerin gelmesinin gayreti içinde olacağız. Burasının adam gibi çalışması için tek ihtiyacımız uzman hekim. Biz burayı hastane gibi çalıştırmak istiyoruz ve bunu da başaracağıma olan inancım tamdır.”

KADIN DOĞUM UZMANI EŞİNİ DE KARACASU'YA GETİRMEK İSTİYOR

İstanbul’daki bir devlet hastanesinde görev yapan kadın doğum uzmanı eşinin de Karacasu’ya atanmasını ve birlikte hastaneyi ayağa kaldırmayı çok istediğini ifade eden Dr. Yaltı, ancak bazı resmi prosedürler gereği eş durumundan atama olup olmayacağını bilmediğini, gelirse Karacasu'nun bir kadın doğum uzmanına kavuşacağını sözlerine ekledi.

İHTİSASTAN SONRA İLK GÖREV YERİ KARACASU

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi 2004 yılı mezunu Dr. Yılmaz Yaltı, 6 yıl çeşitli hastanelerde pratisyen hekim olarak çalıştı. 2012 -2016 yılları arasında İstanbul Üniversitesi’nde aile hekimliği uzmanlığı alanında ihtisas yapan 38 yaşındaki Dr. Yaltı, uzman olarak zorunlu hizmet bölgesi tercihini Karacasu’ya yaptı. Evli olan Yaltı'nın iki çocuğu bulunuyor. (GÜLAY ÖZTEKİN)







 
Son Eklenen Haberler