Takip Et

/>

SON DAKİKA

Terapi kursu sergisi

27 Haziran 2017, Salı 12:26

     


Nazilli Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde (TRSM), Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan terapi amaçlı el sanatları kursuna katılan şizofreni, piskos ve duygu durumu bozukluğu tanısı konulan danışanların yaptığı el sanatları, yıl sonu sergisinde görücüye çıktı. Nazilli Devlet Hastanesi Acil Servis girişindeki koridorda açılan sergide satışa sunulan el işleri arasında keçeden yapılmış Atatürk portresi en çok ilgi gören el işi olarak dikkati çekti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

VAR OLDUKLARINI HATIRLATTILAR

Hafta içinde saat 09.30-15.00 arasında günlük 30-35 danışana hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, piskos, şizofren ve duygu durumu bozukluğu tanısı ile hizmet alan hastalar için açılan terapi amaçlı el sanatları kursuna katılan danışanların keçeden yaptığı işler Nazilli Devlet Hastanesi acil servis girişinde sergilendi. Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde açılan kurslara katılan ruh hastası danışanlar, bu tedavi yöntemiyle bir yandan el becerilerini geliştirirken bir yandan da kendilerine olan öz güvenlerini kazanarak, “ Bu toplumda biz de varız” dediler.

DERSLERLE TERAPİ SAĞLANIYOR

Sosyal Hizmetler Uzmanı Dilşat Başkan, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde açılan kursta Halk Eğitim Merkezi’nden gelen usta öğreticilerin danışanlara müzik, el sanatları, drama- tiyatro, beden eğitimi gibi dersler verdiğini söyledi. Sergide, hafta içinde her gün danışmanlık hizmeti alan hastaların yıl boyunca yaptığı müzik, tiyatro ve el sanatları gibi uğraşlarının sergilendiğini belirten Dilşat Başkan, “Bu gibi dersler, hastalarımızın terapisine katkı sağlıyor. En önemli amacımız ise bu uyguladığımız terapi yöntemleri ile hastalarımızın hastaneye yatış sıklıklarını azaltarak işlevselliklerini artırmak ve damgalanmaktan uzak tutmaktır. Bu çalışmalar, hastalık nedeniyle işlevselliğini kaybeden şizofren ve psiko hastalarımızın işlevselliğini artırdığı gibi kendilerine olan öz güvenlerini kazanıp, ‘Bu toplumda biz de varız ve bir şeyler yapabiliriz’ demelerini sağlıyor” dedi.

NAZİLLİ VE ÇEVRESİNDEN 248 KAYITLI DANIŞAN VAR

Günlük 30-35 danışanın merkezden hizmet aldığını, Nazilli ve çevre ilçelerde, takip ettikleri 248 kayıtlı danışan hasta bulunduğunu dikkati çeken Başkan, kuruma gelmek istemeyenleri de evlerinde takip ederek, danışan ve ailelerine psiko eğitimi verdiklerini ayrıca ilaç takibinde bulunduklarını söyledi. Sergideki satışlardan elde edilen gelirin, danışanların ihtiyaçlarında kullanılmak üzere hastanenin döner sermayesina kaynak olarak aktarıldığı bildirildi.

DESTEK SÜRECEK

Halk Eğitim Merkezi el sanatları eğitmeni Nuriye Paşaoğlu, “Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'ne destek veriyoruz. Bu yıl keçe kursumuz vardı. Önümüzdeki yıllarda da birlikte çalışmaya devam ederek farklı ürünlerle halkımızı karşılayacağız“ dedi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler