Takip Et

SON DAKİKA

Lösemi hastası Emrecan için Sosyal Medyada seferber oldular

26 Kasım 2016, Cumartesi 16:20

     


Milas’ta yaşayan Nail-Hamide Yıldız çiftinin 3,5 yaşındaki çocukları Emrecan’a geçen hafta lösemi (kan kanseri) teşhisi konuldu. Ege Üniversitesi'nde tedavi altına alınan Emrecan’ın hastalığını öğrenen ailesi yıkılırken Nail Yıldız'ın daha önce çalıştığı Bodrum Marina Yacth Club'teki Aydınlı arkadaşları, sosyal medya üzerinden kan bağışı kampanyası başlattı.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli ve Karacasu Sosyal Konutları Müdürü Cihan Aydemir, daha önce birlikte çalıştığı ve çok sevdiği arkadaşı Nail Yıldız’ın, lösemi hastası olan 3,5 yaşındaki küçük oğlu Emrecan’ın 0RH+ trombosi beyaz kana ihtiyacının olduğunu öğrenince birlikte çalıştığı arkadaşları ile birlikte sosyal medya üzerinden "Emrecan adına kan bağışında bulunup siz de hayat kurtarabilirsiniz" adıyla kampanya başlattı. Kısa sürede yayılan kampanya için Türkiye’nin her yerinden kan vermek için Emrecan’ın babası Nail Yıldız’ı aramaya başladılar.

FARK EDİLMESE ÖLEBİLİRDİ

Milas’ta özel bir maden şirketinde çalışan iki çocuk babası 37 yaşındaki Nail Yıldız, yüksek ateşli hastalığı nedeniyle Milas Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürdüğü oğlu Emrecan’ın 40,2 dereceyi bulan ateşi günlerce düşmeyince Yatağan’da özel bir çocuk doktoruna götürdü. Doktor ateşi düşürülemeyen çocuğu görünce lösemi olabileceğini söyleyip acil kan verilmesi gerektiğinden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmesini istedi. Burada kendisine, 'Fark edilmese çocuğun bir iki gün içinde ölebilirdi' dediklerini söyleyen Nail Yıldız, ''Ambulansla acil olarak götürdüğümüz Ege Üniversitesi’nde yapılan tetkikler sonucunda Emrecan’ın lösemi hastası olduğunu öğrendik. Bir taraftan da babam bir yıldır akciğer kanseri tedavisi görüyor. Allah bize sağ gösterip sol vurdu. Beynimizden vurulmuşa döndük. Babamıza üzülür, onun hastalığı ile uğraşırken şimdi de biricik oğlumuzun Lösemi hastası olduğunu öğrendik” dedi.

BABASI DA AYDINDA AKCİĞER KANSERİ TEDAVİSİ GÖRÜYOR

Adnan Menderes Üniversite ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ve Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi gören babası Hasan Yıldız’ın ardından şimdi de oğlu Emrecan’ın lösemi hastası olduğunu öğrenen Baba Yıldız, bu zor günlerinde yanında olan arkadaşlarına ve dostlarına çok teşekkür etti. Aydındaki arkadaşları ve Cihan Aydemir'in başlattığı kan bağışı kampanyasından sonra Türkiye’nin dört bir yanından arayıp yardımcı olmak isteyen vatandaşların olmasının kendine ayrıca moral olduğunu söyleyen Yıldız, “Başta Yatağan’daki çocuk doktorumuz İlker Solar'dan ve arkadaşlarımdan Allah razı olsun. Lösemi hastalarına kandaki trombosi yani beyaz kana ihtiyaç olduğundan, tedavinin görüldüğü Ege Üniversitesi Kan Bankası'na gelip kan verilmesi gerekiyor. Ya da bulundukları yerden Emrecan Yıldız adına vermeleri gerekiyor. Doktorlar, şu anda acil kana ihtiyaç olmadığını ancak önümüzdeki kemoterapi sürecinde ihtiyaç olacağı için şimdiden hazırlıklı olmamızı istediler" diye konuştu.

Küçük Emrecan için trombosi kan vermek isteyenler, 0506 746 6623 Nolu telefondan babası Nail Yıldız'a ulaşabilir.(GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler