Takip Et

SON DAKİKA

Yoğun bakım hastalarına yerli nefes

26 Ocak 2021, Salı 11:47

     


Aydın Atatürk Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’ne tamamen yerli olan 12 adet mekanik ventilatör solunum destek cihazı bağlatıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Aydın Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Niyazi Kocakaplan, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hastenenin yoğun bakım ünitesinde yenileme çalışmaları yapıldığını ifade etti.

“YÜZDE 100 YERLİ VE MİLLİ MEKANİK VENTİLATÖR SOLUNUM DESTEK CİHAZI”

“Mücadelemiz yüzde 100 Yerli ve Milli solunum cihazlarıyla daha güçlü” diyen Başhekim Kocakaplan, “Hastanemiz yoğun bakımlarında solunum cihazlarının takıldığı jak sistemleri yenilendi. Tüm panaller her ventilatöre uyacak şekilde universal form sistemine uygun olarak değiştirildi. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından hastanenimize 12 adet yüzde 100 yerli ve milli mekanik ventilatör solunum destek cihazı verilip yoğun bakım ünitelerimizde hastalarımızın hizmetine sunuldu. Yerli ve milli imkânlarla üretilen cihazları firma yetkililerince kurulum işlemleri tamamlanarak, yoğun bakım ünitelerimizde görevli sağlık personellerimize eğitimleri verilmiş ve aktif olarak kullanımına başlanmıştır” açıklamasında bulundu. (KARDELEN ÇERÇİ) 







 
Son Eklenen Haberler