Takip Et

SON DAKİKA

5 dakikada horlamaya son verin!

25 Kasım 2016, Cuma 08:00

     


Çine Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr.Hüseyin Kırşen, burun eti şişliğine bağlı horlamayı hastanede yaptıkları 5 dakikalık ameliyat ile yok ettiklerini belirtti.

Çine Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr.Hüseyin Kırşen, alt burun etlerinin büyümesiyle ortaya çıkan, genellikle geceleri daha fazla şikayete neden olan, kalitesiz uyku, horlama, sabah ağız kuruluğu ve yorgun kalkma gibi şikayetlerle kendini gösteren konka hipertrofisi (burun eti büyümesi) adlı hastalığı, 5 dakika içerisinde gerçekleştirilen ameliyat ile sonlandırdıklarını ifade etti.

YÜZDE 80 BAŞARI SAĞLIYOR

Çine’de özellikle alerjik hastalıkların yaygınlığına bağlı birçok hastada alerjik şikayetlerle beraber burun eti büyümesinin (konka hipertrofisi) izlenmekte olduğunu söyleyen Çine Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr.Hüseyin Kırşen, “Büyüyen bu burun etlerini küçültmek amaçlı olarak en sık kullanılan yöntem, radyofrekans ile bıçak kullanmadan dokunun hacminin küçültülmesi işlemidir. İşlem yaklaşık 5 dakika sürmekte, burun içi sınırlı uyuşturma ile uyuşturularak yapılmakta, işlem sonrası kanama olmamaktadır. Ağrı hissedilmeyen bu uygulamadan sonra hastalar hemen günlük işlerine dönebilmektedir. Hayat kalitesini, uyku kalitesini çok bozan, horlama sebebiyle eşler arasında huzursuzluğa yol açan bu hastalıktan, başka burun problemleri yoksa kişi yüzde 80 başarıyla bu rahatsızlığından kurtulabilmektedir” dedi. Doktor Kırşen ayrıca Çine Devlet Hastanesi'nde burun kemik eğriliği ameliyatlarının da yapılabildiğini söyledi.

HORLAMAYA SEBEBİYET VEREN UNSURLAR

Çine Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr.Hüseyin Kırşen, horlamaya sebep olan etkenleri şu şekilde sıraladı: Haddinden fazla kilo, boğaz yapısındaki bozukluklar, burun bozuklukları, burun kemiği eğriliği, burun eti şişliği, çok yorulma, yastığın anatomik olmaması, alkol ve sigara kullanımı. (OSMAN YURTTAŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler