Takip Et

SON DAKİKA

Umurlu’daki sokak köpekleri rehabilitasyondan geçiriliyor

23 Kasım 2016, Çarşamba 17:36

     


Efeler'e bağlı Umurlu Mahallesi'nin Hacı Durmuş Kaya mevkisindeki otlakta bulunan 1.5 yaşındaki büyükbaş hayvanın, sokak köpekleri tarafından parçalandığı iddiası üzerine, Aydın Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bölgede geniş çaplı çalışma başlattı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın BŞB Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün çalışmaları neticesinde küpesiz olduğu tespit edilen 7 sokak köpeği, sahadaki ekiplerce toplanarak Efeler’deki geçici bakım, besleme ve rehabilitasyon evinde aşılandı ve kısırlaştırmalarının ardından küpelenerek rehabilitasyona alındı.

“ÖLÜ OLARAK OTLAĞA BIRAKILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Sahadaki devriye ekiplerinin sokak hayvanlarıyla ilgili 7/24 çalıştığını belirten Aydın Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Ali Faik Akalın, “Umurlu’daki bir büyükbaş hayvanın sokak köpeklerince parçalandığı ileri sürülen mevkide, ekiplerimizin çalışmaları doğrultusunda yaklaşık 52 sokak köpeği tespit ettik. Bunlarının 7 tanesi küpesiz. Küpesiz sokak köpeklerini ivedilikle toplayarak Efeler’deki hayvan barınağımıza taşıdık ve aşılarını yaparak kısırlaştırılmalarını sağladık. Yaptığımız araştırmalar ve civardaki besi çiftlerindeki vatandaşların ifadeleri sonucunda büyükbaş hayvanın ölü olarak otlağa bırakıldığını düşünüyoruz” dedi.

“BÖLGEDEKİ DENETİMLERİMİZİ DAHA DA SIKLAŞTIRDIK”

Umurlu’daki bölgede sağlıksız, saldırgan olmayan küpesiz köpeklerle ilgili rehabilitasyon çalışmalarına Efeler’deki hayvan barınağında devam edildiğini söyleyen Müdür Akalın, “Besi çiftliklerimizdeki vatandaşların talepleri üzerine de zaman zaman sokak köpeği popülasyonunun artışı nedeniyle sürekli olarak ekiplerimizi ilgili noktaya yönlendiriyoruz. Bugüne kadar hiçbir sokak köpeğinin canlı hayvana saldırdığı yönünde bir şikayet almadık. Ancak köpekler tarafından Umurlu’daki otlakta parçalanarak telef edildiği ileri sürülen büyükbaş hayvan nedeniyle bölgedeki denetimlerimizi daha da sıklaştırdık. Bu bağlamda besicilik işiyle uğraşan vatandaşlardan ricamız, ölü hayvanlarını gelişigüzel toprağa bırakmamasıdır. Aydın BŞB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı olarak bu gibi durumlarda ölü hayvanları bulunduğu bölgeden alıp dezenfekte yaparak, 2 metreden derin bir çukura, üzerine kireç dökerek gömülmesini sağlıyoruz. Bu konuda da vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz” diye konuştu. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler