Takip Et

SON DAKİKA

ADÜ, 2017’de organ nakil merkezine kavuşacak

21 Kasım 2016, Pazartesi 07:00

     


Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Aydın’a ilk kez kazandırılacak olan organ nakil merkezi için devam eden çalışmalar kapsamında, 3 akademisyenin eğitimlerini tamamlandığını ve organ nakil merkezinin 2017 yılında Aydınlılara hizmet vermeye başlayacağını müjdeledi.

2017’de ADÜ bünyesinde hizmet vermeye başlayacak olan Aydın’ın ilk organ nakil merkezi için ruhsat başvurusunda bulunduklarını belirten Rektör Bircan, “Görevlendirdiğimiz akademisyenler ülkemizde organ nakli konusunda uzmanlaşan hastanelerde eğitimlerini tamamladılar. Akademisyenlerimizden birinin eğitimi devam ediyor, diğer iki akademisyenimiz belli vaka yapma şartını tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar” dedi.

“YENİ BİNA TAMAMLANMADAN HİZMETE BAŞLANACAK”

Aydın’da ilk kez kurulacak olan organ nakil merkezi için ADÜ Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdem Barış Cartı ile Yrd. Doç. Dr. Eyüp Murat Yılmaz’ın eğitimlerini tamamladığını ve bir akademisyenin daha Antalya Akdeniz Üniversite’nde eğitimlerine devam ettiğini söyleyen Bircan, “Aydın’a ilk organ nakil merkezi kuracak olmanın heyecanı içindeyiz. Yeni bina yapılmadan faaliyete başlamayı planlıyoruz. Daha sonra organ nakil merkezimizi yeni ek binamıza taşıyacağız” diye konuştu.

“İLİK NAKLİ BEKLEYENLER BAŞKA HASTANELERE GİTMEYECEK”

Geçtiğimiz gün Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin katılımda bulunduğu ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi ek bina inşaatı ve yeni yatırımların temel atma töreninde Aydınlılara müjdelediği Aydın’da ilk kez kurulacak olan organ nakil merkezinde, böbrek ve karaciğer nakli başta olmak üzere diğer organ nakilleri için de hizmet verileceğinin altını çizen Rektör Bircan, “Kan kanseri hastalarımıza ayda 2-3 kereliğine hizmet verebildiğimiz için gelen talepleri karşılayamıyorduk. Hastalarımız İzmir’e ya da başka illerdeki hastanelerde tedavi oluyordu. Yeni binada kemik iliği nakli için de kan kanseri olan hastalarımızın taleplerini daha rahat karşılama imkanına kavuşacağız” dedi. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler