Takip Et

SON DAKİKA

Vali Koçak: Devletin gücü her şeye yeter

20 Kasım 2016, Pazar 13:35

     


Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, birtakım ziyaretlerde bulunmak için geldiği Karacasu’da uzman hekim ve fiziki yetersizliği nedeniyle sık sık şikayet konusu olan Devlet Hastanesi’ni gezdi. Hastane Başhekimi Yılmaz Yaltı, Halk Sağlığı Müdürü Duygu Buruk, doktor ve hemşirelerden hastanenin işleyişi hakkında bilgi alan Vali Koçak, yaşlı bir vatandaşın “Adam gibi bir hastane istiyoruz” tepkisiyle karşılaştı. Ardından hastane sağlık çalışanının, 'Gece güvenliğini sağlayacak polis yok' demesi üzerine emniyet amirinin 'Yeterli sayıda polis yok' açıklaması ile karşılaşan Vali Koçak, “Ben valiysem, talimat veriyorsam mazeret üreteceğine dediğimi yap” diye de emniyet amirine çıkıştı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)      

''UZMAN HEKİM İSTİYORUZ''

Vali Ömer Faruk Koçak, eşi hastanede tedavi olan 86 yaşındaki Mehmet Donduran’ın ‘Hastaneye uzman hekim gelmiyor” tepkisiyle karşılaştı. Donduran,”Burasının gerçek bir hastane olmasını istiyoruz. Hala 40 sene önce Karacasulu hayırseverlerin aldığı tıbbi cihazlar kullanılıyor. Uzman hekim istiyoruz” dedi. Hayırsever vatandaşlarının katkıları ile alınan tıbbi cihazların miadını doldurduğundan yakınan Donduran, “Ultrason cihazımız yok. Uzman hekimimiz yok. Yıllar önce Karacasulu hayırsever vatandaşların katkıları ile yaptırılan hastanenin ve hastaneye alınan tıbbi cihazların eski olması nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz. Karabağlar’dan gelen bir hasta Nazilli’ye gidiyor. Hekim, doktor gelsin. Bir çocuk uzman hekimi dahi yok. Nazilli’ye gitmek istemiyoruz” dedi.

25 KİLOMETRE YOL 14 SENEDE BİTİRİLEMEDİ

Devlet Hastanesinin fiziki ve doktor açısından yetersiz kaldığını ifade eden Donduran, Karacasu-Kuyucak yolu arasındaki 25 kilometre yolun da 14 senedir bitirilemediğinden dert yandı. Yenice ile Başaran arasındaki bölümün kaldığını hatırlatan Donduran, “O da bitsin Vali Bey'ciğim. Hem turizme hem de vatandaşa hizmet eden Karacasu’ya, Afrodisias da olmasa hiç bakılmayacak” dedi.

DEVLETİN GÜCÜ HER ŞEYE YETİYOR

Karacasu’ya Nazilli gibi tam donanımlı bir hastane yapamayacaklarını söyleyen Vali Koçak, “Buraya getireceğimiz doktor boş dururken, başka yerde hastanın hayatını kurtaracağı yerde, ölmesine sebep olur. Elbette hastanemizde uzman hekim sıkıntısı var. Görevlendirme yapacağım. Burada ne ihtiyaç, ne gibi tıbbi cihaz varsa onu alabiliriz. Ama senin dediğin gibi 40 senedir kullanılan cihaz kalmadı artık. Eskisi gibi vatandaşın almasına da gerek yok. Devletin gücü her şeye yetiyor” diye konuştu. Yolların da eskisi gibi sathı kaplama yapılmadığını, bundan sonra sıcak asfalt yapacaklarını söyledi.

ÖĞRENCİLEİRN ÖĞLE TATİLİ MEMURLARA UYARLANACAK

Daha önce yardımda bulunan hayırsever vatandaşlara teşekkür ettiğini söyleyen Vali Koçak, “Devletin alamadığı zamanlarda katkı yapmışlar. Hepsine teşekkür ederim. Devletin alamayacağı hiçbir şey yok” dedi. Ardından hastanede yatan Fatma Donduran’ı ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali Koçak, ilkokulda çocuğu olan hemşirelerden gelen talep doğrultusunda öğle arasının, öğrencilerin öğleyin yemek için evlerine gittiği 12.30-13-30 arasındaki ara ile aynı saatte olmasını istedi. Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş’e talimat veren Vali Koçak, okulların öğle saatlerinin buna göre ayarlanması talimatını verdi.

EMNİYET AMİRİ FIRÇADAN NASİBİNİ ALDI

Bir başka hemşire, gece nöbetine kaldıklarında hastaneye sarhoş insanların da geldiğini, hastanede güvenlik görevlisi bulunmadığını söyledi. Bunun üzerine Emniyet Amiri Yücel Feriz, ilçede polis görevlendirecek kadar yeterli sayıda polis olmadığını söyleyince Vali Koçak, “Ben talimat veriyorsam yerine getireceksin. Mazeret üretmeyeceksin. Polis ekibi burada duracak” diyerek amiri fırçaladı. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler