Takip Et

/>

SON DAKİKA

Operatör Doktor Öksüz, göz kapağı estetiği hakkında bilgilendirdi

20 Şubat 2024, Salı 11:26
Son güncelleme: 20 Şubat 2024, Salı 11:51

     


Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren Özel Medinova Hastanesi’nde Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Mustafa Öksüz, göz kapağı estetiği hakkında bilgiler verdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ NEDİR?

Hasta açısından oldukça yüz güldürücü sonucu olan ve diğer bir çok estetik ameliyata göre çok hızlı iyileşmenin olduğu bir ameliyattır. Cerrahi prosedür açısından ise çok iyi planlama yapılması gereken milimetrik farkın bile asimetrik bir görünüme neden olabildiği kendi açımdan da preop titizlikle planlama ve çizim yaptığım hekimlik pratiğimde de oldukça keyif alarak ve severek yaptığım bir ameliyattır.

Yaşlanmanın ilk bulguları genellikle göz çevresinde başlar. Üst göz kapağında deri fazlalığı ve sarkmalar, alt göz kapağında kırışıklıklar ve torbalanmalar oldukça dikkat çeker. Genellikle başvuru nedenleri; üst göz kapağında akşam saatlerine doğru giderek artan bir sarkma ve ağırlık hissi, alt göz kapaklarında şişlik artışıdır. Kişiler olduklarından daha yorgun göründüklerini belirtir ve çare ararlar. Aslında, göz kapağı estetiğinden söz ederken, alın, kaşlar ve orta yüze değinmek gerekir. Hatta bazen, göz kapağı estetiği için başvuranlarda, çevre dokuları değerlendirip , kaş kaldırma, alın germe, orta yüz gençleştirme gibi ilave işlemler yapmak gerekebilir. Tüm bunlar göz önüne alındığında göz kapağı estetiğinin, yüz bölgesinin tüm anatomisine hakim olan, tüm cerrahi işlemlerini en iyi estetik sonuç için planlayan biz Plastik Cerrahlar tarafından yapılması hasta açısından büyük avantaj sağlamaktadır.

GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ LOKAL ANESTEZİ İLE YAPILABİLİR Mİ ?

Eğer sadece üst göz kapağı estetiği yapılacaksa lokal anestezi ile, işlem yapılacak bölgenin uyuşturulması ile gerçekleştirilebilir. Alt ve üst göz kapağının birlikte ameliyatlarında, genel anestezi yada lokal+ sedasyon anestezisi kombinasyonu tercih ettiğim yöntemdir. Alın ve orta yüz bölgesine ilave işlemler yapılacaksa bu durumda genel anestezi daha uygun bir yöntem olabilir.

GÖZ KAPAĞI AMELİYATLARININ SÜRESİ NEDİR ?

İşlem her iki göz kapağı için yaklaşık toplam 30 – 45 dakika sürer. Alt kapaklarda işleme dahil olacaksa süre yaklaşık 1,5 saat civarındadır.

GÖZ KAPAĞI AMELİYATI SONRASI SÜREÇ NASILDIR?

Alt ve üst göz kapağına ince ve suya dayanıklı bantlar konulur. Bu bantlar, görmeyi engellemeyecek şekilde yerleştirilir. İşlemden hemen sonra yüze ve göz çevresine aralıklı olarak soğuk uygulamasına başlanır. Genellikle, ilk 2 gün hafifçe artan bir ödem beklenir. 3. Günden itibaren şişlikler azalmaya başlar. Bir kaç hafta ağır egzersizlerden, sıcak su ile banyodan kaçınmak gerekir.

GÖZ KAPAĞI AMELİYATLARI STANDART BİR AMELİYAT MIDIR ?

Göz kapağı ameliyatları görece basit görünse bile kişiye göre planlanması gereken estetik ameliyatlardır. Öncesinde ayrıntılı bir analiz gerekir. Yağ yastıkçıklarını alan, yerini değiştiren veya önündeki örtü tabakasını sıkıştıran tekniklerden birini veya kombinasyonunu seçmek gerekir. Ne kadar deri alınacağı, ya da alınıp alınmayacağı, kas dokusunda yapılması gereken işlemler ayrı ayrı milimetrik olarak planlanır. Yağ dokusu enjeksiyonları, alın, kaş ve orta yüze yapılması gereken işlemlerin analizi, bu bölgenin ameliyatlarını tümüyle her hastaya özel olarak , sadece göz kapaklarını değil tüm üst yüz bölgesi anatomik yapılarını göz önünde tutarak planlamak zorunludur. (SELİME AYDEMİR) 

 







 
Son Eklenen Haberler