Takip Et

SON DAKİKA

Kulak ağrısı ve yüz felci kulak zonasının işareti olabilir

19 Ocak 2015, Pazartesi 10:45

     


Efeler’de bulunan Özel Medline Hastanesi’nde, birçok organı ve beyin sinirleri kulak zonası tarafından tutulan hasta, eski sağlığına kavuştu.

Sürekli artan baş dönmesi, kulakta işitme kaybı, kulak ağrısı, yüz felci ve yutma güçlüğü gibi şikâyetler nedeniyle Özel Medline Hastanesine başvuran Kucur Sezer adlı hastaya, ‘Varisellazoster’, (kulak zonası) teşhisi konuldu. Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Dr. Ozan Barutçu tarafından konulan teşhis sonrası yapılan tedavinin ardından, hasta yeniden sağlığına kavuştu.

Hastanın tanısını koyan ve tedavisini uygulayan Özel Medline Hastanesi’nden KBB Uzmanı Dr. Ozan Barutçu, şunları söyledi:

“Varisellazoster’ virüsü halk arasında kulak zonası olarak bilinen ve kulak ağrısı ile yüz felci ile birlikte giden bir hastalıktır. Ancak bu virüs çok nadir olarak birçok beyin sinirinin ve organlarının tutulmasına bağlı olarak kulak ağrısı, yüz felci, baş dönmesi, yutma güçlüğü, işitme kaybı ve ses kısıklığı bulgularına neden olabilir. Bu tür hastalar maalesef yanlış tanı ve tedavi nedeniyle oldukça ağır bir tablo ile karşımıza gelebilmektedir. Bu belirtilerle hastanemize başvuran Kucur Sezer’e de gerekli ileri tetkik ve tahliller sonucunda ‘Varisellazoster’ virüsü yani kulak zonası teşhisi konuldu. Hasta derhal yatırılarak yoğun medikal tedavi uygulandı. Uygulanan tedavi sonrasında; hastanın yüz felci, işitme, yutma, denge sinirleri ve işitme fonksiyon bozukluklarının tamamen geçtiği gözlendi.’’

“NORMAL YAŞANTIMA GERİ DÖNDÜM”

Tedavisinin ardından sağlığına kavuşan Kucur Sezer ise “Günlerce ağrı içinde kıvrandım, ne yemek yiyebildim, ne de su içebildim. Bu zamana kadar sürekli olarak yüz felci teşhisi konuldu. Serum ve ilaçla tedavi edilmeye çalışıldım. İlaçların faydası olmadığı gibi ağrılarım da sürekli arttı. Son olarak Özel Medline Hastanesi KBB polikliniğine başvurdum. Yapılan tetkiklerde rahatsızlığımın kulak zonası olduğu ortaya çıktı ve gerekli tedaviyi oldum. Bu sayede normal yaşantıma geri döndüm” dedi.

Kulak zonası tedavisini hızlandırabilmek için belirtilerine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Dr. Ozan Barutçu, “Kulak zonası çok nadir görülen ve ancak doğru teşhis ile tedavisi mümkün olan bir hastalıktır. Hasta şikâyetlerini ve ağrılarını ertelememeli, en kısa sürede uzman doktora başvurmalıdır” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler