Takip Et

/>

SON DAKİKA

Aydın organ bağışında 10’uncu sırada

18 Kasım 2016, Cuma 11:53

     


Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke Sağlık Yüksekokulu tarafından organ bağışı paneli düzenlendi. Panelde Aydın’ın son yıllarda organ bağışında büyük ilerleme kaydettiği ve 2016 yılında Türkiye’de ilk 10’da yer aldığı belirtildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Söke Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen pane,l Doç. Dr. Rahşan Çevik Akyıl’ın açılış konuşmasıyla başladı. Organ bağışı paneline gösterilen ilgiden mutlu olduğunu ifade eden Akyıl, yıllık izinde olmasına rağmen davetlerini geri çevirmeyen İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu’na özellikle teşekkür etti.

Panelde konuşan ADÜ Tıp Fakültesi’nden Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Yeniçerioğlu, “Organ bağışında bulunmak için çok sebebimiz var” dedi. ADÜ Tıp Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Erdem Barış Cartı ‘Karaciğer nakli’, ADÜ Tıp Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Eyüp Murat Yılmaz ‘Böbrek nakli’ konu başlıklarında sunumlar yaptı. Böbrek nakil hastası Tülay Cerit'in de konuşmacılar arasında yer aldığı panel, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Sait Eğrilmez’in şefliğinde sahne alan ‘Korneanın Sesi’ adlı müzik grubunun dinletisi ile son buldu.

7 BİN 704 ORGAN BAĞIŞLANDI

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Organ Bağış Sorumlusu Hanife Kaçmaz da organ ve doku bağış sistemini anlattı. Kaçmaz, sunumunda, “Aydın, organ bağışında Türkiye sıralamasında 10. sırada bulunuyor. Türkiye’de organ bağışında lider olan il ise İzmir’dir. Aydın’ın 2017 yılı hedefi 9. sıraya yükselmektir. Ocak 2016 verilerine göre 2015 yılında Türkiye’de 29 bin kişi organ nakli bekliyor. 7 bin 704 nakil gerçekleşti. 2015 yılında 3 bin 203 böbrek, 3 bin 155 kornea, bin 215 karaciğer nakli gerçekleşti. Türkiye’de organ bağışına bakış, dünya ülkelerine göre geride”dedi.

Panelde vatandaşlardan organ bağışına duyarlı olmaları istenirken, ‘Kaç kişi olarak hayata döneceksin’ sloganıyla çağrıda bulunuldu.

Söke Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen panele Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, ADÜ Söke yöneticileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. (BURHAN CEYHAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler