Takip Et

SON DAKİKA

ADÜ, Prof. Koçak ile gururlandı

17 Ekim 2016, Pazartesi 15:44

     


Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr İzzet Koçak, Türk Üroloji Derneği’nin 6-9 Ekim 2016 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlediği 25. Ulusal Üroloji Kongresi’nde;‘’Nöroüroloji Alt Branşı’nda En iyi Bildiri’’ ödülüne layık görüldü.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Prof. Koçak, yaptığı açıklamada, 'botox'un, halk arasında kırışıklık ve derideki çizgilerin geçici süreyle yok eden, kazayağı, alın, boyun, kızgınlık çizgisi, kaş kaldırma ve terlemeyi önleyen bir yöntem olarak bilindiğini ancak kendilerinin yaptığı çalışmayla 'botox'un bugüne kadar bilinmeyen başka bir tedavi yönetimini ortaya çıkardıklarını söyledi.

BOTOX ARTIK GÜZELLİK AMAÇLI KULLANILMIYOR

Koçak, botox'un artık sadece güzellik amaçlı kullanılmadığına dikkat çekerek, sık idrar sıkışması ve kaçırmasında tıp dünyasının artık alternatif tedaviyi uygulamaya başladığını vurguladı.

Kendisinin de arasında olduğu araştırma grubunun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden ödülle döndüğünü anlatan Koçak, yaptıkları çalışmanın, aşırı aktif mesane denilen hastalığa ülkemizden birçok hastanenin katıldığı bir klinik araştırması olduğunu belirtti.

Koçak, şunları kaydetti:

"İnsanların yaklaşık yüzde 15'inde tam bilinmeyen nedenlerle sık idrara çıkma, sıkışma, bazen kaçırma ve geceleri tuvalete kalkma şikayetleri ortaya çıkmaktadır. Aşırı aktif mesane denilen bu durum kadın ve erkeklerde yaşamın tüm yıllarında ortaya çıkabilmektedir. Bu durum kişinin günlük yaşamını olumsuz etkilemekte, sosyal ilişkilerini ve yaşam kalitesini bozmaktadır. Günümüzde klasik uygulamalar ve ilaç tedavilerine cevap alınamayan hastalarda yeni tedavi arayışları sürmektedir. Aslında bir zehir olan botolinum toxin (botox), sinir blokajı ile etki ederek ortopedide kas gevşetici ve cildiyede kozmetik düzeltici ve güzellik amaçlı kullanıma girmişti. Son yıllarda sıkışma ve sıkışma idrar kaçırması olan hastalarda ilaç tedavisine alternatif olarak, botox uygulaması dünyada kullanım alanı bulmaya başladı. Ülkemizde bu tedavinin başarısını çok merkezli olarak değerlendiren ilk çalışmanın sonuçları Girne'deki Ulusal Üroloji Kongresi'nde açıklandı. Mesane içine lokal olarak yapılan enjeksiyonlarla, bu yeni tedavinin etkili olduğu 80 hastadaki araştırma ile ortaya konuldu. Botox tedavisinin sıkışma ve sıkışma sonrası idrar kaçırması olan ve ilaç tedavisine dirençli olan hastalarda etkin ve güvenli olduğu, etkilenen kişilerin yaşam kalitesini artırdığı saptandı. Bu çalışma Türk Üroloji Derneği’nin 6-9 Ekim 2016 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenen 25. Ulusal Üroloji Kongresi’nde ‘’Nöroüroloji Alt Branşı’nda En iyi Bildiri’’ ödülüne layık görüldü.''

Koçak, Türk Üroloji Akademisi Çalışma Grubu'nun kendisiyle birlikte Kadir Önem, Ömer Bayrak, Abdullah Demirtaş, Burhan

Çoşkun, Murat Dinçer, Cemal Taşdemir, İzzet Koçak, Rahmi Onur'dan oluştuğunu kaydetti. (SUAT DENİZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN

 







 
Son Eklenen Haberler