Takip Et

SON DAKİKA

"Kalbinizi kırmayın"

17 Nisan 2019, Çarşamba 17:03

     


Uzmanlar 12-19 Nisan Kalp Sağlığı Haftası'nda uyarılarını yineledi. Halk arasında üç beyaz olarak bilinen tuz,şeker ve undan kesinlikle uzak durulmalı, sigara ve alkol bırakılmalı. Günde on bin adım atmaksa hayati bir önem taşıyor. Adnan Menderes Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’nda görevli Prof. Dr. Tarkan Tekten, sağlıklı bir yaşam için "Kalbinizi kırmayın" uyarısında bulundu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

12-19 Nisan Kalp Sağlığı Haftası’nda uyarılarını yineleyen Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Tarkan Tekten, stres ve beslenme alışkanlıklarına dikkat çekti. “Kalp sağlığımızı korumak için, herkesin bildiği ve uygulamakta zorlandığı şeyleri yapmak lazım. Sigaradan uzak durulmalı, alkol kullanılıyorsa da kesinlikle azaltılmalı. Kilo çok önemli. Halk arasında üç beyaz olarak bilinen un, tuz, şekerden uzak durulmalı. Özellikle ev salçasında çok fazla tuz var. Salçanın kullanımına dikkat edilmeli. Şeker konusunda toplum olarak hassas değiliz. Çay ve kahvemizi kesinlikle şekersiz tüketmeliyiz" dedi.

AKŞAM YEMEĞİNE DİKKAT
Özellikle akşam yemeklerinde hata yapıldığını kaydeden Tekten, " Gün içerisinde hareket halinde olduğumuz için yediklerimizi sindirebiliyoruz. Ama akşam yemeklerinde buna çok fırsatımız olmuyor. Günde 10 bin adım atmaya çalışmamız gerekiyor. 10 bin adım kanıtlanmış bir sayıdır. Sağlıkla ilgili sıkıntımız varsa tansiyon ve şeker ile ilgili mutlaka düzenli kontrol ettirmemiz gerekiyor " diye konuştu.VATANDAŞ KALP SAĞLIĞINA DİKKAT EDİYOR MU?

Uzmanların uyarılarına vatandaşların yorumu şu şekilde oldu;

Kerime Aydın: 79 yaşındayım. Bu güne kadar sağlığıma hep dikkat ettim. Özellikle beslenme ve uykuma dikkat ediyorum. Mutlaka yürüyüş yapmaya özen gösteriyorum.
Mehmet Karacaoğlu: 72 yaşındayım, kalp sağlığıma dikkat ediyorum. Dikkat etmeye çalışıyorum. Özellikle sabah kahvaltımı kaçırmıyorum. Kalbim için yemem dediğim bir şey yok ama az yiyorum.
Muzaffer Çelikezen: 62 yaşındayım, sağlık sıkıntım yok. Kalple ilgili birkaç saat önce kontrole gittim. Sağlığımı korumak için mutlaka yürüyüş yapıyorum. Haşlama ve sebze çeşitleri tüketmeye çalışıyorum. Gençler, bol bol spor yapsınlar, sevgi ve saygıda kusur işlemesinler.
Yaşar Demirdağ: 52 yaşındayım, kalbimle ilgili bir sağlık sıkıntım yok. Kalp için hiç doktora gitmedim. Sigarayı ara sıra içiyorum. Onun dışında çok dikkatliyim.

Hakan Ayyıldız: Sağlığım için beslenmeye dikkat ediyorum.Sigaradan uzak duramıyorum ama spor da yapıyorum. Beslenmeme özen gösteriyorum. Yorulmamaya dikkat ediyorum ama maalesef sigaradan uzak duramıyorum.

(HABER: AYŞE YILMAZ GÖRÜNTÜ: ÇAĞLAR HATİPOĞLU)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler