Takip Et

SON DAKİKA

Kalbin en büyük düşmanı sigara ve alkol

17 Nisan 2018, Salı 10:39

     


Kalp Sağlığı Haftası nedeniyle Kardiyoloji Uzmanı İbrahim Kocaoğlu, kalp sağlığı için dikkat edilmesi gereken unsurları anlattı. Kocaoğlu, Batı toplumlarında ve ülkemizde sık görülen kalp ve damar hastalıklarının en büyük sebebinin sigara ve alkol olduğunu vurguladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

12-18 Nisan Kalp Sağlığı Haftası nedeniyle Kardiyoloji Uzmanı İbrahim Kocaoğlu, kalp ve damar hastalıklarının önüne geçmek için bilgiller verdi. Kocaoğlu, ülkemizde çok sık rastlanan kalp ve damara en çok zarar veren unsurların sigara ve alkol olduğunu belirtti.

 

DÜZENLİ EGZERSİZ VE KİLO TAKİBİ KALP RAHATSIZLIKLARINI ÖNLÜYOR

Kocaoğlu,"Kişiler, kalp sağlığını korumak için düzenli egzersiz yapmalı ve kilolarını takip etmeli. Kan dolaşımını hızlandırmak için haftanın en az üç günü tempolu yürüyüş yapılması çok önemli" dedi. Tansiyon hastalarının yaşam tarzlarında dikkat etmesi gerekenlere dikkat çeken Kocaoğlu, "Kalp ve damar hastalıklarında tansiyon kontrolü önemli bir etken. Özellikle tansiyon hastası olan kişilerin tansiyonlarının 120'ye 80'in altında olması gerekiyor. Tabi beslenme de dikkat edilmesi gereken unsurların arasında" diye konuştu.

 

AKDENİZ DİYETİ VE BALIK KALP SAĞLIĞINI KORUYOR

Kişilerin kızartma gibi ağır ve yağlı yiyeceklerden uzak durmasını vurgulayan Kocaoğlu,"Biz kalp sağlığını korumak için kişilere taze meyve ve sebze tüketmelerini bunun yanı sıra balık yemelerini tavsiye ediyoruz. Yiyecek ve içecekler kalp ve damar hastalıklarını etkileyen temel unsurlar. Bu nedenle kişilerin Akdeniz diyetini uygulaması faydalı olacaktır" dedi.

 

Yapılan diyet ve egzersizlerle sağlıklı bir kalbe sahip olunabileceğini belirten Kocaoğlu, kalbin en büyük düşmanının sigara ve alkol olduğunu kişilerin bu iki şeyden uzak durması gerektiğini vurguladı. (HATİCE HOŞ-DUYGU DİLEK) 







 
Son Eklenen Haberler