Takip Et

/>

SON DAKİKA

Aydınlı diyetisyen uyardı! Bunlara dikkat!

17 Ocak 2024, Çarşamba 10:51
Son güncelleme: 17 Ocak 2024, Çarşamba 12:04

     


Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren Diyetisyen Aylin Cerit kış aylarında sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yaptı.

Havaların soğuması ile birlikte artan hastalıkların önünü geçmek için sağlı beslenme önem arz ediyor. Diyet ve sağlıklı beslenme üzerine uzmanından uyarı geldi.

“CİHAZLARIMLA BİRLİKTE DANIŞANLARIMA HİZMET VERMEKTEYİM”

Yaklaşık iki yıldır Aydın’ın Efeler ilçesi Mimar Sinan Mahallesi’nde hizmet veren Diyetisyen Aylin Cerit kliniğinde verdiği hizmetler hakkında bilgiler verdi. “Kliniğimde kişilerde sağlıklı beslenme, kilo alma, kilo verme, anne çocuk beslenmesi ve hastalıklarda beslenme tedavisi uygulamakta. Beslenmenin yanı sıra ofisimde cihazlarımda mevcut cihazlarım Btl exillis elite ve Andumedic 3 pro. Btl exillis elite ameliyatsız vücut germe olarak geçen işlemi yapmakta, kişinin yağ fazlalığı olan bölgesinde uyguladığımız da gözle görülür bir fark görüyoruz. Andumedic 3 pro ise sağlıklı beslenmenin yanı sıra, fiziksel aktivite kısmında yardımcı olan cihazlarımızdan biridir. Cihazlarım ile birlikte kliniğimde danışanlarıma hizmet veriyorum” dedi.

SAĞLIKLI BESLENME İÇİN BUNLARA DİKKAT!

Kış aylarında beslenmede dikkat edilmesi gerekenleri değinen diyetisyen Aylin Cerit, “Kış aylarında su tüketiminin az olmasından dolayı bağışıklık sistemimiz biraz daha düşüyor. Bir bireyin su tüketimi kilogram başına 35 mililitredir, kışın su tüketimi az yapılıyorsa mutlaka bitki çayları veya su içine atılmış dilim limon, tarçın, nane gibi çeşitlerle arama katarak vücudun ihtiyacı olan sıvıyı alabilir. Kışın daha çok kapalı ortama maruz kaldığımız ve gündüzlerin kısa gecelerin uzun olmasından dolayı yaz aylarına göre daha hareketsiz bir yaşam sürüyoruz. Bu durumlarda metabolizma hızımız düşüyor. Bu dönemlerde kişilerin karbonhidrat tüketimini azaltması gerekiyor. Kişiler kış döneminde mutlaka kış sebzelerinden faydalanmalıdır. Bir bireyin günlük beş porsiyon sebze, meyve tüketimi yapmasını normal olarak karşılarız. Genellikle C vitamini bağışıklığın güçlenmesi için çok önemlidir. Sebzelerden C vitamini kaynaklarından örnek vermek gerekirse kırmızıbiber, kırmızı pancar, turp gibi sebzeler C vitamini yönünden oldukça zengindir. Meyvelerden mandalina, portakal, kivi C vitamini deposu konumundadır. Kış aylarında güneş ışınlar daha az maruz kaldığımız için D vitamini düşüklüğü ortaya çıkmaktadır, bu gibi durumlarda bireyler mutlaka D vitaminini takviye olarak kullanmalıdır. Kış aylarında sağlıklı kalabilmek için olmazsa olmazlarımızdan biri de balık tüketimidir. Omega 3 kaynağından oldukça zengin olan balığın tüketimi ihmal edilmemelidir. Son olarak da probiyotiklere değinmek istiyorum, kış aylarında bağışıklığınızı güçlendirmek adına probiyotik tüketimine özen gösterilmesi gerekiyor. Probiyotik açısından zengin besinler yoğurt , kefir gibi besinleri listelerimize eklemeliyiz” dedi. (SELİME AYDEMİR) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler