Takip Et

SON DAKİKA

Diyabet Okulu'ndan mezun oldular

17 Ocak 2017, Salı 13:45

     


Sağlık Bakanlığı Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Didim Devlet Hastanesi’nde açılan Diyabet Okulu, ilk mezunlarını verdi. Eğitim alan 23 hastaya, Diyabet Okulu diploması verildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Didim Devlet Hastanesi’nde açılan Diyabet Okulu’nda 3 grup halinde 23 diyabet hastasına eğitim verildi. Diyabetli bireyleri, diyabet ve insülin tedavisi hakkında bilgilendirmek, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ile egzersiz alışkanlığı kazandırmak ve diyabetin komplikasyonlarını önlemek için gerekli becerileri kazandırmaya yönelik eğitimlerin verildiği Diyabet Okulu’na devam eden 23 kişiye diplomaları verildi. Eğitim sonunda diploma almaya hak kazanan 23 diyabet hastası için tören düzenlendi. Törene, Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Selma Özcan, Didim Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Veysel Kılıç, Başhekim Yardımcısı Dr. Halil Akıl, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Meral Bilir, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Şerife Ege ve okulda eğitim alan diyabet hastaları ile aileleri katıldı.

Konuyla ilgili olarak Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, “Diyabet eğitimi, diyabetli bireylerin, diyabetin yaşam üzerine etkilerini ve davranışlarını nasıl değiştireceğini ayrıntılı bir şekilde kavramalarını sağlar. Diyabetin yönetiminde diyabet eğitimlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi son derece önem taşımaktadır. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun emirleri doğrultusunda, hastanelerimizde diyabetli bireylere verilen eğitimlerin ‘Diyabet Okulu’ şeklinde standardize edilmesi istendi. Birliğimize bağlı sağlık tesislerinden Aydın Devlet Hastanesi, Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi, Nazilli Devlet Hastanesi, Kuşadası Devlet Hastanesi, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Didim Devlet Hastanesi'nde diyabet okulları açılarak aktif hale getirildi. Mezun olan hastalarımıza da 'Diyabet Okulu Diploması' verildi” denildi. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler