Takip Et

SON DAKİKA

Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi umut oldu

17 Ocak 2015, Cumartesi 10:57

     


Geçen yıl Mart ayında ünitesini 22 ‘ye çıkararak yeni binasında hizmete giren Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi sadece Söke’nin değil, çevre ilçelerden gelen diş hastalarına umut olurken Kuşadası Devlet Hastanesinde de hizmet vermeye başladı.

Söke de Eski Devlet Hastanesi'nin taşınmasının ardından Aydın Caddesi'nde boşatılan eski hastane binasında 2010'da 12 diş hekimi ile hizmet vermeye başlayan Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, geçen yıl Mart ayında taşındığı yeni hizmet binasında verdiği hizmetlerle yüzlerce hastanın umudu oldu.

Geçen aylarda Kuşadası Devlet Hastanesi içerisinde de hizmet vermeye başlayan Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, ağız ve diş sağlığında sadece Söke’nin değil Kuşadası ,Germencik, Milas’tan gelen hastalara da hizmet vererek hizmet ağını her geçen gün büyütüyor.

Yatağa bağlı hasta ve engellilere yönelik evde ağız ve diş sağlığı hizmetleri ile de takdir toplayan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine 101 bin 157 vatandaş, Kuşadası polikliniklerinde de 5 bin 91 hasta müracaat etti. Söke merkezinde 21 bin 126 hastaya diş çekimi,4 bin 111 hastaya kanal tedavisi, 25 bin 702 hastaya sabit protez, 4 bin 116 hastaya hareketli protez, 241 hastaya da implant yapılarak ağız ve diş sağlığı ile ilgili yaşadıkları sorunları çözüldü.

Söke’den sonra geçen aylarda da Kuşadası Devlet Hastanesi içerisinde açılan polikliniklerde başlayan ağız ve diş sağlığı hizmeti Kuşadası’nda da memnuniyet yaratırken, 1281 hastaya diş çekimi, 161 hastaya kanal tedavisi, 620 hastaya sabit, 83 hastaya hareketli protez uygulaması yapıldı.

EVDE SAĞLIK HİZMETİ

Kronik hastalığa ve yaşlılığa bağlı olarak Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimize gelmeyecek durumda olup merkezden ağız ve diş sağlığı hizmeti almak isteyen kişilerin, evde bakım hizmetinden yararlanmak için 4443833 numaralı telefonu aramaları yeterli oluyor. Evde Sağlık Hizmetleri birimi hekimi tarafından değerlendirilen hasta hizmet kriterine uygunsa ağız ve diş sağlığı hizmetini evde alıyor.

(NECATİ MALDAR)







 
Son Eklenen Haberler