Takip Et

SON DAKİKA

Sağlık turizminde yol haritası Kuşadası’nda belirlenecek

15 Şubat 2018, Perşembe 13:03

     


Türkiye Sağlık Turizm Derneği tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan “Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi”, 3-6 Mayıs 2018 tarihlerinde Kuşadası’nda gerçekleşecek.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

Türkiye Sağlık Turizm Derneği tarafından düzenlenecek Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi, bu yıl 3-6 Mayıs arasında Kuşadası'nda Amara Sealight Elite Hotel’de yapılacak. Sağlık turizmi kongresiyle Türkiye'nin sağlık turizmi destinasyonları sıralamasında öne çıkarılması ve sorunlara çözüm bulunması amaçlanıyor. Kongrenin ana teması “Sağlık Turizminde Yol Haritası” olacak. Yerli ve yabancı birçok uzmanın konuk olacağı kongrede, dünya pazarları, medikal turizm, termal turizm, turist sağlığı ve kültürlerarası etkileşim gibi konular konuşulacak.

“ÜLKEMİZİ ÖN PLANA ÇIKARTMAK İSTİYORUZ”

Etkinliğin Yürütme Kurulu başkanlığını yapan Türkiye Sağlık Turizm Derneği Başkanı Enginer Birdal, “Ülkemizde sağlık turizmini geliştirmeyi vizyon, sağlık turizmi alanında araştırma faaliyetleri, kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmayı, ülkemizde bu alanı geliştirerek turizme katkı sağlamayı misyon edinerek 2005 yılında faaliyete başlayan Türkiye Sağlık Turizm Derneği, bu sene 8’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresinde yerli ve yabancı birçok konuğu ağırlayacak. Bu kongre aracılığı ile sağlık turizminde girişimci ve yatırımcılara yeni imkânlar oluşturmayı, gelişimini sağlamayı, ülkemizdeki tüm sağlık ve termal işletmelerin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını gerçekleştirmeyi ve ülkemizi ön plana çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.

KONGREYE BİLDİRİ GÖNDERİM TARİHLERİ UZATILDI

Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu’nun başkanlığını yapacağı bildiri heyeti, kongre için bildiri özetlerinin son gönderim tarihini akademisyen, araştırmacı ve uzmanlardan gelen yoğun talepler üzerine 12 Şubat’tan 26 Şubat 2018 tarihine erteledi. Hakem raporlarına göre seçilecek yayınlar, yazarların düzenlemesi sonrasında International Journal of Health Management and Tourism (IJHMT), Meandros Medical and Dental Journal, Journal of Travel and Tourism Research gibi uluslararası hakemli dergilerinde yayınlanacak. (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler