Takip Et

/>

SON DAKİKA

Optimum Kalibrasyon'dan sağlık sempozyumuna sponsorluk

14 Ekim 2018, Pazar 12:34

     


Aydın Aile Hekimleri Derneği üyeleri, pediatri çocuk hastalıklarına yaklaşımlar, aşılama sorunları, çocuk alerjilerine yaklaşımlar konulu sempozyumda buluştu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Optimum Kalibrasyon firmasının sponsorluğunda ve Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin ev sahipliğinde Aydın, İzmir, Denizli ve Muğla Aile Hekimleri Derneği Başkanlarının da katılımıyla gerçekleştirildi.

Sabah erken saatlerde başlayan sempozyumunun ilk bölümünde, Aydın Kadın Doğum Hastanesi doktorları Suzan Şahin ile Özlem Demirel tarafından, ‘Yenidoğan Bakımı ve Çocuk İzlemi, Doğru Bilinen Yanlışlar’ başlıklı konular anlatıldı. İkinci bölümde Dr. Faruk Demir tarafından ‘Sık enfeksiyon geçiren çocuğa yaklaşım’ ele alındı. Sempozyumun son bölümünde, Dr. Soner Sertan Kara’nın ‘Her yönüyle çocuklu çağı aşıları’ sunumu gerçekleştirildi. Soru ve cevaplar bölümüyle sempozyum sona erdi.

“TÜRKİYE GENELİNDEKİ PROJELERİNİ DESTEKLEMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Sempozyumun sponsorluğunu üstlenen Optimum Kalibrasyon firmasının kurucusu Ömer Altuntaş, “Optimum Kalibrasyon Aydın çıkışlı bir firma olduğu için önceliğimiz Aydın. Fakat bunun dışında Türkiye genelindeki aile hekimleri derneklerinin projelerini desteklemeye çalışıyoruz. Aile hekimleri derneğinin hazırlamış olduğu sempozyumda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu projede bize yer verdikleri için teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Aydın Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Taner Balbay, ilkini geçen sene organize ettikleri sempozyum programını Kuşadası’nda yaptıklarını ve yaşlı hastalıklarının ele alındığı belirtti. Bugün pediatri çocuk hastalıkları ve aile hekimleriyle ilgili yapılan sempozyuma çok verimli ve eğitici bir çalışma olduğunu söyleyen Balbay, “Pediatri Çocuk hastalıklarına yaklaşımlar, aşılama sorunları, çocuk alerjilerine yaklaşımlar konusunu tüm aile hekimlerine bilgilerimizi güncelledik ve bir standart oluşturmaya çalıştık.Bu çalışmada bize katkıları olan Başhekim Ferdi Güneş’e ve Optimum Kalibrasyon firması sahibi Ömer Altuntaş’a teşekkür ederiz” diye konuştu.

“AMACIMIZ SAĞLIK HİZMETLERİNİN KALİTESİNİ ARTIRMAK”

Aydın Kadın doğum çocuk hastalıkları hastanesi olarak Aile Hekimleri Derneği’nin hazırladığı sempozyuma 1 pediatri ve 1 yeni doğan uzmanıyla katılım sağladıklarını dile getiren Başhekim Ferdi Güneş, “İlimizdeki aile hekimlerinin yüksek katılımıyla gerçekleştirildi.Bölgeden dernek başkanlarının sempozyuma katılım sağlaması ve sunumların aktarılması bilimsel toplantının önemini arttırdı.Hastanemizde bu organizasyonun düzenlenmiş olması , kendi meslektaşlarımızın bilimsel toplantıyı aktif olarak sunumlarıyla desteklemiş olması bizim için önemli.Birinci ve ikinci basamaktaki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak için meslek içi birbirimizle bilimsel verilerin paylaşılması ve meslektaşlarımızın pediatri konusunda son güncel gelişmeleri almasını bu tarz programlarla sağlamış bulunuyoruz.Hastanemizde bu organizasyonun gerçekleştirilmiş olmasından mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Sempozyum sonunda Optimum Kalibrasyon firması kurucusu Ömer Altuntaş ile Başhekim Ferdi Güneş’e, dernek yöneticileri tarafından şilt takdim edildi. (CEREN AKBAŞ)







 
Son Eklenen Haberler