Takip Et

Bembeyaz dişlere sahip olabilmek için ne yapmalı?

14 Mart 2018, Çarşamba 16:30

     


Herkes beyaz dişlere sahip olmak ister ancak bu o kadar da kolay değildir. Bembeyaz dişlere sahip olabilmek sürekli ve doğru bir bakım gerektirir. Şimdi sizlere beyaz dişlere kavuşabilmek ve dişlerinizi koruyabilmek için yapabileceğiniz altın niteliğinde önerileri söylüyoruz;

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

1. Dişlerinizi yemeklerden sonra mutlaka fırçalamalı, yatmadan önce ağız bakımı için ağız gargarası, dişlerin arası ve arkası için diş ipi kullanmalısınız. Diş ipi her ne kadar klasik bir yöntem gibi görülse de ağız içerisinde bulunan bakterilerin yüzde 34’ü diş ipi tarafından temizlenebildiği gerçeği söz konusudur.

2. Sağlıklı ve düzenli beslenmek dişleriniz ve ağzınız için büyük önem taşıyor. Vücudunuzun ihtiyacı olan protein, vitamin, mineral ve karbonhidratı düzenli olarak almanız ve harici size ve dişlerinize zarar verebilecek olan gıdalardan uzak durmalısınız.

3. Kabuklu yiyecekleri dişlerinizle kırmamalı, soda kapaklarını dişlerinizle açmamalısınız.

4. Havuç, elma vb. yiyecekleri yemek sert ve lifli yapısından dolayı bir nevi diş fırçası görevi görmekte ve dişlerinizi temizlemektedir. Lifli besinleri yemeye özen gösterin.

5. Dişlere yapışan ve özellikle plak oluşumunun artmasına sebep olan lokum, çikolata vb. gıdaları tükettikten sonra mutlaka ağzınızı çalkalamalı ve mümkünse dişlerinizi fırçalamasınız. Bu tür gıdaları çok tüketmemeye dikkat edin.

6. Şekersiz sakız çiğnenmesi dişleri temizlemesi gerekçesi ile diş hekimleri tarafından önerilmektedir.

7. Asitli yiyecek ve içeceklerden mümkün olduğunca uzak durmalısınız.

8. Florürlü diş macunu kullanmanız diğer diş macunlarına göre dişlerinizi daha da güçlendirecektir.

9. Düzenli aralıklarla diş hekimine giderek bakım ve kontrol yaptırmalısınız.

 

Diş hekimi tercihinizi yaparken bulunduğunuz şehirdeki doktorların; tecrübe ve deneyimleri, eğitim bilgileri, hastaları tarafından aldığı yorumlarla beraber sizlere online randevu imkanı veren Doktorsitesi.com’u kullanabilirsiniz.

Türkiye’nin dört bir yanında hizmet veren diş doktorlarına il-ilçe bazlı ulaşabilir sorularınızı online sorabilirsiniz. Örneğin; İzmir diş hekimi alanında hizmet veren 100’den fazla diş doktorunun bilgisine tek tıklamayla kolayca ulaşabilirsiniz. (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler