Takip Et

SON DAKİKA

ADÜ ‘Acil Tıp’ alanında da örnek oluyor

14 Mart 2018, Çarşamba 10:19

     


Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ) ve Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) iş birliğiyle organize edilen 22. Acil Tıp Bahar Sempozyumu geniş katılımla yapıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kuşadası Korumar Ephesus Beach&Spa Resort Otel’de başlayan ve 9-11 Mart 2018 tarihleri arası süren sempozyuma, konuşmacı olarak bir çok akademisyenle birlikte, bölgedeki acil tıp uzmanları da katıldı.

3 güne yayılan, Türkiye’nin ilk ve tek yerli ilacı ünvanına sahip Ankaferd Bloodstopper ilacını, Dünya’daki 22 ülkeye pazarlayan Andilaç firmasının da sponsoru olduğu sempozyumda, tanı modelitaleri, Toksiloji, Resusitasyon, yeni yara kapama teknikleri ve adli tıp gibi konu başlıkları işlenirken, 50 konuşmacının katıldığı sempozyumda acil tıbbın sorunları da masaya yatırıldı.

 

“ADÜ, ACİL TIBBIN ÖNEMİ ÇOK İYİ KAVRAYAN BİR ÜNİVERSİTEDİR”

Sempozyumunun açılış konuşmasını yapan Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, acil tıp alanındaki dernek olarak çalışmalarını anlattı. ADÜ’nün Türkiye’nin parlayan yıldızı olduğunu söyleyen Cander, “ADÜ Tıp Fakültesi’nin bizim için farklı bir yer var çünkü acili en donanımlı şekilde kuran ekip oldular. Türkiye’de örnek çalışmalara imza attılar. Bu sempozyumda 50 konuşmacı düzeyinde çok ciddi bir katılımla kongre düzeyindedir. Bu da ADÜ’nün ve oradaki ekibin gücünü gösteriyor. Bu yüzden çok memnunuz. Aydın’daki insanlar da son derece şanslılar. Gerçekten çok güzel bir tıp fakülteleri ve acil tıp ana bilim dalları var. İnsanların yemeğe, ekmeğe ve suya olduğu gibi acil servis hizmetlerine ihtiyacı var. Bunun donanımını Türkiye’de her yerde yapamıyoruz. Aydın bu konuda özel yerlerden biridir. Biz bu yüzden arkadaşlarımızı çok takdir ediyoruz. Bu sempozyumdaki başarıları da bunu gösteriyor. ADÜ, Rektörümüzün öncülüğünde çok büyük adımlar atmış ve acil tıbbın önemini en çok kavrayan üniversitelerden birisi olmuştur. Bu çalışmalar neticesinde de bizden daha önce ödül de almıştı” diye konuştu.

 

“ADÜ GÜZEL BİR ACİLLE DE ÖRNEK OLACAK”

ATUDER’in yurt içi ve yurt dışındaki faaliyetlerinin slayt gösterimiyle katılımcılara anlatıldığı sempozyumla ilgili konuşan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, “Üniversite olarak ATUDER ile birlikte bu sempozyumu gerçekleştirdik. ATUDER bizim beraber işbirliği yaptığımız bir kuruluştur. ATUDER’in ciddi çalışmaları var. Dünya’nın birçok ülkesinde faaliyetleri olan bir dernektir. Bu dernek daha önce bana sağolsunlar, ‘Yılın Rektörü Ödülü’ de vermişlerdi. Biz üniversite olan acil tıbbı zaten önemsiyoruz. 19 bin 500 metrekarelik yeni yapılmakta olan binamızın iki bin 500 metrekaresini sırf acil için ayırdık. Göreceksiniz orada çok şey değişecek. Genç bir ekibimiz var. Bu ekibimizi sürekli destekliyoruz. Zaten acile gelen vatandaşı mutlu ettiniz mi, güzel bir teşhis ve tedavinin önünü açacak işleri yaptığınız zaman o hastanın işi çok kolaylaşır. Biz ADÜ’de birçok ilki gerçekleştirdiğimiz gibi güzel bir acille de örnek olacağız” dedi.

 

“ANKAFERD İLACINI ÜNİVERSİTEMİZDE KULLANIYORUZ”

Yapılan konuşmaların ardından sempozyuma katılanlara ve katkıda bulunanlara plaket takdim töreni gerçekleştirildi. Törende ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bircan’a da plaket takdim etmesinin ardından konuşan Andilaç Bayi Sorumlusu Halil Süren, “Acil Ana Bilim Dalı hocalarımıza, ADÜ Uygulama Araştırma Hastanesi Başhekimi Mücahit hocamıza, Ana Bilim Dalı Başkanımız Kenan hocama ve tüm hocalara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burada yaptığımız istişare sonucu önümüzü açan Rektörümüze de teşekkür ediyorum” diye konuştu. PLaket almasının ardından ADÜ Uygulama Araştırma Hastanesi’nde de kullanılan, kanamaları anında durdurma özelliğine sahip Türkiye’nin ilk ve yerli ilk ve tek yerli ilacı Ankaferd Bloodstopper’in önemi hakkında konuşan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bircan, “Önemini algıladıktan sonra tüm üniversiteye yayılmasında hiçbir sakınca görmedim” dedi.

 

Sempozyumun açılış toplantısına, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, ATUDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, ADÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Demirağ, ADÜ Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kenan Türkdoğan, ADÜ Uygulama Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Acil Tıp Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı, Andilaç firma yetkilileri, birçok akademisyen ve acil tıp uzmanıyla 50 konuşmacı katıldı. 3 gün süren sempozyumda, acil tıp alanındaki en son yenilikler de görücüye çıktı. (MURAT TAN)







 
Son Eklenen Haberler