Takip Et

SON DAKİKA

‘Koca Ciğer Maketi' Aydın'a geldi

11 Ocak 2017, Çarşamba 12:22

     


Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı ile Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınları Dayanışma Derneği iş birliğiyle Akciğer kanseri hakkında farkındalığı artırmak amacıyla hazırlanan ‘Koca Ciğer Maketi" Aydın'a geldi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Ankara'da başlanan proje ile maket, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı tarafından tüm Türkiye’yi gezecek

Aydın Forum Alış Veriş Merkezinde sergilenen Koca Ciğer maket ve etkinliğine Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Serkan Şenel ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Selma

Özcan da katıldı.

“Akciğer kanserinde tedavi, yaşam şansını artırır” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınları Dayanışma Derneği Başkanı Nevval Sevindi, kampanya aracılığıyla akciğer kanseri konusunda kamuoyunu bilgilendirmeyi ve hastalığın önemine dikkat çekmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, “Akciğer kanserinden korunmak için sadece sigara ve tütün ürünlerini bırakmanız yeterli değil. Sağlıklı bir akciğer için, ciğerlerin en verimli şekilde kullanılması, nefes egzersizleri de son derece önemlidir. Bu nedenle biz de “Koca Ciğer” adlı dev akciğer maketi ile hastalıkla ilgili daha fazla bilgi vermek istedik” diye konuştu.

“Koca Ciğer” maketi aracılığıyla ziyaretçilerin, akciğerde kanser hastalığının etkilerini daha yakından görme ve bilgi sahibi olma imkanı bulacaklarını belirten Sevindi, yıl boyunca “Koca Ciğer”in Türkiye’nin farklı şehirlerinde ziyaret edilebileceğini de söyledi.

KOCA CİĞER HAKKINDA

Koca Ciğer ( Mega Lungs ) dünyanın tek taşınabilir, şişirilebilir ve gezilebilir akciğer maketidir. Ziyaretçilere solunum sistemiyle ilgili bilgilenme imkanı sunan Koca Ciğer, yaklaşık 3,5 m yüksekliğinde ve 4.5 m genişliğindedir. Ziyaretçiler, Koca Ciğer’in içinde dolaşarak akciğeri yakından inceleyebilir, fonksiyonları ve akciğer hastalıkları hakkında daha fazla bilgi edinebilirler.

Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınları Dayanışma Derneği üyesi Doğuş Üniversitesi öğrencisi Merve Güney’in girişimleriyle Türkiye’de hayata geçen proje, dünyanın çeşitli ülkelerinde aynı adla 2012 yılından bu yana kullanılmaktadır. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler