Takip Et

SON DAKİKA

Aydınlı eczacılara “KOAH” eğitimi

10 Şubat 2018, Cumartesi 15:45

     


Aydınlı eczacılara KOAH ve Astım hastalıkları hakkında eğitim verildi. 21. Bölge Aydın Eczacı Odası, Türk Eczacıları Birliği’nin ‘Rehber Eczanem’ programı kapsamında eczacılara 'danışmanık hizmeti' semineri verdi. Ankara'da 1 hafta KOAH ve Astım eğitimi alan 5 eğitmen eczacı bilgilerini meslektaşlarıyla paylaştı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Eczacılar Odası Toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verileceği bildirildi. Verilen eğitimler ile eczacılar, astım koah ilaçları ile ilgili hastalara bilgilendirme yaparak ilaçların kullanımı konusunda danışmanlık hizmeti verebilecek.

 

"DANIŞMANLIK HİZMETİ DAHA KALİTELİ OLACAK"

Aydın Eczacılar Odası Başkanı Sefa Karaarslan seminerin amacının eczacıların mesleki anlamda birikimini geliştirmek olduğunu söyledi. Danışmanlık hizmetini daha kaliteli hale getirmek istediklerini vurgulayan Karaaslan, “Buradan bu amaçla 5 eğitici eczacımız Ankara'da bir haftalık eğitime katıldı. Bugünkü eğitimin konusu astım KOAH. Ankara'ya giden eczacılarımız bu konuda bilgilendirildi. Aydın'dan toplam 29 kişi bu eğitime katıldı. Bu eğitimler devam edecek. Amaç mesleki gelişimin sürekliliği” dedi.

 

BİR SONRAKİ KONU DİYABET

Sağlık alanında gelişmelerin devam ettiğine dikkati çeken Karaaslan, hastaların kullandıkları ilaçlardan maksimum verim almasını sağlamak istediklerini kaydetti. Karaaslan, “Vatandaşlarımız eczacılardan sağlıklı yaşam danışmanlığı alarak hayatlarını daha kaliteli hale getiriyor. Biz bu amaçla bu eğitimleri başlattık. Eczacılar birliği koordinatörlüğünde Türkiye genelinde bu eğitimler yapılıyor. Önümüzde ay diyabet konusunu ele alacağız" dedi.

 

ECZACILAR SİGARA BIRAKTIRACAK

Karaarslan, eczacıların ilerleyen süreçte sigarayı bıraktırma konusunda da danışmanlık yapabilecekleri bilgisini paylaştı. Bunun yeni bir şey olmadığını, Avrupa'da örnekleri olduğunu anımsatan Karaaslan, “Eczacılar bununla ilgili meslek hakkı alıyorlar. Çünkü Türkiye'nin 25 bin noktasında eczane ve eczacımız mevcut. Yapılan araştırmalarda vatandaşlarımız, eczaneleri güven merkezi, eczacıyı o güvenin simgesi olarak görüyor. Biz de o güvene layık olmak için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. (SİMGE ATA)







 
Son Eklenen Haberler