Takip Et

SON DAKİKA

Anne adaylarına hurafe uyarısı

10 Şubat 2016, Çarşamba 14:25

     


Acıbadem Maslak Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Tansu Küçük, hamile kalmayı planlayanlar ve anne adaylarının uzak durması gereken hurafeleri sıralayarak, önerilerde bulundu.

Hastaneden yapılan açıklamada, Küçük'ün hurafelere ilişkin uyarı ve önerilerine yer verildi. "Çift canlıyım, 2 kişilik yemem lazım" sözünün yanlış olduğunu ifade eden Küçük, gebelik boyunca büyüyen fetusun tüm ihtiyaçlarını anneden aldığını kaydetti. Küçük, gebeliğin ilk 3 ayında kalori artışına gerek olmadığını, ikinci üç ay için günlük 350 kalori, son üç ay için de günlük 450 kalori artışın yeterli olduğunu vurguladı.

"SOL YANIMA YATMALIYIM İNANIŞI YANLIŞ"

"Mutlaka sol yanıma yatmalıyım"ın da yanlış olduğunu vurgulayan Küçük, rahat uyku uyunabilen her pozisyonda yatılabileceğini belirtti.

Yanlış olan bir başka inanışın da, gebelik sırasında zehirli maddelerden kaçınmak için köylerden süt, peynir ve et alınması, balık tüketmekten kaçınılması gerektiği düşüncesi olduğunu ifade eden Küçük, "Kontrolsüz tavuk eti ve köy yumurtası da tehlikeli olabilir, tüberküloz bile bulaşabilir. Yeni sağılmış sütü sadece kaynatmak da yeterli olmayacağından hamilelikte günlük şişe süt tüketilmelidir" dedi.

"Tüp bebek yaptırırsam genelde ikiz-üçüz bebeğim olur" düşüncesinin doğru olmadığını belirten Küçük, 2'den fazla embriyo transferinin yasak, tek embriyo verildiğinde ikiz gebelik olma şansının az olduğunu kaydetti. (HANİFE SEVİNÇ - AA) 







 
Son Eklenen Haberler