Takip Et

SON DAKİKA

“Devlet hastaneleri denetlensin''

9 Şubat 2016, Salı 09:57

     


Çineli Engin Yaşa, Aydın Valisi Erol Ayyıldız’dan, devlet hastanelerindeki denetimlerin sıklaştırılmasını istedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

Çineli Engin Yaşa, bir gün önce gece yarısı rahatsızlanan babası Ersan Yaşa’ya (54), Aydın Devlet Hastanesi nöbetçi kardiyoloji doktorunun gerekli ilgiyi göstermediğini iddia etti. Kalp krizi geçiren babasına özel bir hastanede anjiyo yapıldığını ve şuan durumunun iyi olduğu bilgisini veren Yaşa, doktorların kendisine babasının kalp ana damarının yüzde yüz tıkandığını, 10 dakika daha geç kalmış olsalardı hayatını kaybetme olasılığının yüksek olacağını söylediklerini aktardı. Yaşa, 6 Şubat Cumartesi gecesi Aydın Devlet Hastanesi’nde nöbetçi olan kardiyoloji doktorunun kendilerini bir saat beklettikten sonra ‘hastanede yer yok, hastayı kabul edemem, başka hastaneye gitsinler’ dediğini iddia etti. ‘Doktor hastanede bize ilk başta yer olmadığını söylemeliydi’ diyerek doktora sitemini dile getiren Yaşa, “Eski Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş döneminde hastaneler çok sıkı denetleniyordu, böyle değildi. Şu sıralar hastane yetkilileri hizmeti boşladı. Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ı bu konuda göreve davet ediyorum” dedi.

10 DAKİKA GEÇ KALMIŞ OLSAYDIK…

Engin Yaşa, başından geçen olayı şöyle anlattı:

‘’Babam rahatsızlanınca Çine Devlet Hastanesi’ne götürdük. Çine’de gerekli tüm önlemler yapıldı. Serum takıldı, kanı sulanması için dilaltı hapı verildi. Kalp grafiği çekildi. Kalp krizi başlangıcı mı yoksa geçirmiş mi bunu çözemediler. Çine Devlet Hastanesi’ndeki görevli doktor, Aydın Devlet Hastanesi’ndeki nöbetçi kardiyoloji doktorunu aradı. Aydın’daki doktor sürekli emirler verdi. Kanına bakılmasını istedi, kan alındı. Kalp grafiğini whatsApp’tan bana gönderin dedi, biz de gönderdik. Kalp grafiğini incelemesini tam bir saat bekledik. Babam ben ölüyorum, kurtarın demeye başladı. Ben doktordan rica ettim, Aydın’daki doktoru aradık. Ben dedim ki eğer ilgilenmeyecekse biz başımızın çaresine bakalım. Aydın’daki doktor bu sözlerim üzerine hastanede yer olmadığını, babamı kabul edemeyeceğini söyledi. Daha sonra Altuğ Karaköse ağabeyimi aradım. O da beni özel bir hastanede bir arkadaşına yönlendirdi. Babam burada anjiyo oldu. Doktorlar damarın yüzde yüz tıkandığını, 10 dakika daha gecikseydik babamı kaybedebileceğimizi söyledi. Aydın Devlet Hastanesi’ndeki doktor ya bize ilk baştan yerim yok kabul edemem diyecekti ya da babamı ameliyat edip, koridorda bekletecekti.”

“HASTANELER DAHA SIKI DENETLENSİN”

Aydın Devlet Hastanesi’nde o gece nöbetçi olan kardiyoloji doktorunun kim olduğunu henüz öğrenemediğini, ancak öğrenip kendisinden şikâyetçi olacağını söyleyen Yaşa, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben bu işin peşini bırakmayacağım. O gece saat 04.30’da AK Parti Aydın Milletvekili Çineli Mustafa Savaş ağabeyi aradım. Konunun takipçisi olacağını söyledi. Hastaneler denetlenmiyor. Ben buradan valiye de seslenmek istiyorum. Çünkü bizde her işin başında bir çoban olur ve sürüyü kontrol eder. Aydın Valisi Erol Ayyıldız Bey bu işin üstüne gitsin. Hastaneler daha sık denetlensin. Sağlık her şeyden önce gelmeli.” (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler