Takip Et

/>

SON DAKİKA

Aydın'da anne ve çocuk sağlığı teması vurgulandı

7 Eylül 2019, Cumartesi 11:06

     


Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında, “Anne ve Çocuk Sağlığı” temalı etkinlikler düzenlendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Seyda Kayhan Anaokulu, Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu’nda; Aile Hekimliği, talasemi, gebe bilgilendirme sınıfları, yenidoğan taramaları, anne sütü, bebek ve çocukluk çağı aşıları, el hijyeni, ağız diş sağlığı, sağlıklı beslenme ve hareketli hayat, konularında öğrencilere, velilere ve okul çalışanlarına sunumlar eşliğinde eğitimler, stand çalışmaları ile broşürler eşliğinde bilgilendirmeler yapıldı.

Eş zamanlı olarak okulların spor alanlarında öğrencilerle fiziksel aktivite etkinliği düzenlendi. Standlarda katılımcılara vücut analiz cihazıyla ölçümler yapılarak Obezite Danışma Birimlerine yönlendirilmiş, balon, meyve ve su dağıtımı yapıldı.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü , “3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında gerçekleştirilen tüm faaliyet ve etkinliklerle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlık okuryazarlığının artırılması ve sağlıklı yaşam kültürünün oluşturulmasını sağlamak başlıca hedefimizdir” açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler