Takip Et

SON DAKİKA

120 bin sağlıkçının lisans diploması tehlikede

7 Ağustos 2017, Pazartesi 12:09

     


Yüksek Lisans Tamamlama Diploması alan 120 bin sağlıkçının diplomasının iptali gündemde. Mahkeme, Lisans Tamamlama Eğitiminin dışında kalan Sosyal Hizmet Uzmanları’nın davasında 2015’te yayınlanan kılavuzu iptal ederse, 120 bin sağlık çalışanının yüksek lisans eğitimi tehlikeye girebilecek.

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği tarafından açılan dava Danıştay 8. Dairede görüldü ve yürütmenin durdurulmasına karar verildi. Mahkeme kararı 2015 yılında ilk lisans tamamlama başvurularını ilgilendiriyor. YÖK acele bir yönetmelik yayınladı ve lisans tamamlayacak bölümleri açıkladı. Daha sonra bir başvuru kılavuzunu yayınladı. Bu kılavuzda sosyal hizmetler bölümünü yazmayı unuttu. Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, ‘Sosyal hizmet’ de bir sağlıkla ilgili bölümdür, lisans tamamlama hakkı verilmesi lazım’ gerekçesiyle yürütmeyi durdurma talebiyle mahkemeye başvurdu. Mahkemede bu konuda yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Şimdi 2015 yılında lisans tamamlamaya başvuran ve yakın zamanda diploma alıp mezun olan 120 bin sağlık çalışanı mahkemenin kararını bekliyor. Eğer mahkeme kılavuzu iptal ederse, diploma alan sağlıkçıların bu durumdan olumsuz etkilenebileceği konuşuluyor.

İlgili Kararda şöyle ,

1- YÖK tarafında yapılan 2015 yılı Lisans Tamamlama Başvurusu Tercih Klavuzunda ve Web sitesindeki duyurularında başvuracak ön lisans programları arasında Sosyal Hizmetler Bölümünün yer almaması,

2- Başvulacak bölümlerin üst öğrenim sayılıp sayılmayacağına dair bilgilendirmenin yapılmamış olması nedeniyle işlemin İPTAL edilmesi talep edilmiş ve mahkeme yürütmenin durdurulmasına karar vermiştir.

3-YÖK tarafından yapılan eksik bilgilendirme nedeniyle İPTALİ istenmiştir.

Bu işlem 2015 yılında başvuru yapan adayları ilgilendirmektedir. Daha sonraki yıllarda YÖK gerekli düzeltmeleri yapmış olduğundan 2016 ve 2017 yılındaki başvurular etkilenmeyecektir.

Mahkeme yürütmeyi durdurmuş olup dosyayı esastan incelemeye devam etmektedir. Nihai kararın sonucuna göre daha önce yapılan Lisans Tamamlamaların geçersiz kılanma ihtimali de sıcaklığını korumaktadır.

(HABER MERKEZİ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler